Ako želite malo promijeniti stvari i skuhati meso na drugačiji način, probajte pržene pileće knedle na puteru
Prženo belo meso oduvek je bilo omiljeno, a sada je još sočnije i ukusnije.
Ako želite malo promijeniti stvari i pripremiti svoje meso na drugačiji način, probajte pržene pileće knedle napunjene puterom. Aromatičan, sočan i ukusan, oduševit će vas već na prvi zalogaj.
Slobodno izostavite jaja iz poh smjese, jer pivo pomiješano sa brašnom također povezuje smjesu, čineći meso mekim i sočnim.
sirovina:
500 g bijelog mesa
150 g putera
150 g cheddar sira
20 g kopra
200 g brašna
250ml piva
150 g hljebnih mrvica

pripremiti:
Meso narežite na tanke odreske i zgnječite, pa svaki komad posolite i pobiberite. Pomiješajte puter sobne temperature sa naribanim cheddar sirom i sjeckanim mirođijem. Dobro promiješajte pa stavite na prozirnu foliju i prstima raširite i oblikujte u kvadrat.Ponovo preklopite prozirnom folijom i zatvorite, pa oklagijom razvucite u deblji kvadrat.
Stavite u frižider na pola sata. Narežite na kockice i stavite u sredinu svakog odreska. Preklopite prvo uzduž, a zatim poprečno tako da cijeli komad putera prekrije meso. Umotajte u providnu foliju i stavite u usku posudu i vratite u frižider na pola sata.
Brašno i pivo dobro izmiješajte i svaki komad mesa (obavezno skinite prozirnu foliju) stavite prvo u smjesu, a zatim u krušne mrvice. Pržite na vrelom ulju.

Preporučujemo