Jedna žena, Nicola, otkrila je tajni gumb na svojoj perilici rublja koji može pomoći da se odjeća brže osuši. U videu objavljenom na Instagramu, Nicola objašnjava kako samo dva dodatna okretaja mogu učiniti vašu odjeću manje vlažnom kada izađe iz stroja, što će znatno ubrzati proces sušenja.

Savjeti za brže sušenje odjeće:
Dodatna centrifuga:

Upotrijebite gumb za dodatno centrifugiranje na perilici rublja. Ovo će izvući više vlage iz vaše odjeće, čineći je manje vlažnom nakon pranja.
Upotreba odvlaživača zraka:

Postavite odvlaživač zraka u prostoriju gdje sušite odjeću. Odvlaživač će izvući vlagu iz zraka, što će značajno ubrzati sušenje.
Prirodno svjetlo i ventilacija:

Ako nemate odvlaživač, otvorite prozor i postavite sušilicu blizu prirodnog svjetla.
Uključite ventilator da cirkulira hladan zrak i pomogne odjeći da se brže osuši, sprječavajući stvaranje plijesni.
Korištenje vješalica:

Objesite odjeću na vješalice prije nego što je stavite u sušilicu ili objesite za sušenje. Ovo može ubrzati proces sušenja jer zrak lakše cirkulira oko odjeće.
Nicola također naglašava da korištenje ventilatora umjesto grijača može biti učinkovitije i ekonomičnije.

Više informacija i demonstraciju možete pogledati u videu na Instagramu

https://www.instagram.com/reel/Cy-PRd2Kxcc/?utm_source=ig_web_copy_link

BONUS:

Jabukovo sirće se koristi hiljadama godina kao aroma za hranu, konzervans i terapeutsko sredstvo za zacjeljivanje rana, borbu protiv infekcija, liječenje dijabetesa i još mnogo toga. Nedavna istraživanja podržavaju potencijal za poboljšanje zdravlja konzumiranjem ovog oštrog začina, posebno u održavanju stabilne glukoze u krvi.

Jabuke prirodno sadrže kvasac i šećere, ključne za proizvodnju octa. Proces proizvodnje jabukovog sirćeta uključuje fermentaciju tečnosti zdrobljenih jabuka u dva koraka. Prvo, kvasci fermentiraju šećere u etanol. Zatim, u sekundarnoj fermentaciji, bakterije octene kiseline oksidiraju etanol u octenu kiselinu, stvarajući sirće.

Jabukovo sirće zadržava blagu aromu jabuke sa oštrim ukusom koji neki smatraju stečenim.

 

 

Preporučujemo