Danas je moja salma bila bez mesa i imala je puno luka i praziluka, koje sam spremala samo u rerni. Sezona kiselog kupusa je stigla, kreni! ! ! !
sirovina:
1 kiseli kupus
4 glavice luka
2 grančice praziluka
3 male šolje pirinča
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica velike kajenske paprike ili paprike
sol, biber, lovorov list, ulje

pripremiti:
Na ulju prodinstati nasjeckani luk i praziluk, dodati oprani pirinač i pržiti na srednjoj vatri dok pirinač ne postane staklast. Dodajte so, crni biber, papriku i čili u prahu {možete koristiti slatko ako ne volite ljuto}. Na dno posude u kojoj ćemo peći salmu stavite malo ulja, na dno sam stavila seckani središnji deo kupusa i na vrh stavila salmu.
Manje je bolje, pa sam listove narezala na sitno i u svaki stavila po kašiku fila. Na mladi luk stavim 2-3 lovorova lista, a na mladu luk stavim cele listove kupusa da mladi budu sočni. sarme}, lagano zagrijati, poklopiti i peći u zagrijanoj rerni na 180C oko 3,5 do 4 sata. Stavite rešetku u rernu niže od sredine i stavite u rernu na 180C oko 3,5 do 4 sata. Stavite rešetku u rernu niže od srednjeg položaja.
Savjeti: Što više luka i praziluka imate {čak i sa mesom} biće ukusnije, a tepsija bi trebala biti malo viša {lonac} da se ne prelije {ja sam ga danas pravila u tepsiji jer je ima poseban ukus}, ako je posno meso, ne preskacite ulje. Sto duze vreme pecenja, to bolje. Uopsteno, temperatura ne bi trebalo da bude previsoka, ali treba da bude umerena. “Niska je hrskava” , kako mi kažemo u Makedoniji. Kada skinete listove, pecivo je sočno i nikako prepečeno, kada izvadite šampinjon nema tečnosti i samo malo ulja {ipak, možete proveriti da li na jednom kraju posude ima ulja. Nisam siguran da li si spreman}

Preporučujemo