Ova poznata pevačica, kao renomirana, ostavila je dubok trag u glazbenoj industriji svojim nevjerojatnim talentom i predanošću. Njezina karijera proteže se kroz desetljeća, obilježena je uspjesima na brojnim glazbenim festivalima i televizijskim emisijama.

Počevši svoj glazbeni put uz supruga Ratomira Matovića 1971. godine, Vera je tijekom godina stvorila impresivan repertoar od petnaest singlova i preko dvadeset albuma. Neki od njenih najpoznatijih hitova uključuju “Suza pkvasi bijelu košulja”, “Budimo se zajedno” i “Šta ti smeta moja košulja Marko”. Osim glazbe, Vera se pokazala i kao talentirana glumica, sudjelujući u televizijskoj seriji i filmskoj adaptaciji “The Truckers Again” 1983. i 1984. godine.

Njezin izuzetni talent donio joj je pohvale na mnogim glazbenim festivalima poput Šumadijskog sabora, Moravskog bisera, Ilidže i Posela 202. Vera je postala prva jugoslavenska pjevačica koja je dobila prestižnu popularnu nagradu, što je samo potvrda njezinog iznimnog doprinosa glazbenoj sceni. Za svoj rad, dobila je povelje od Samostalnog sindikata estradnih umjetnika i izvođača Srbije te Saveza estradnih i glazbenih umjetnika Srbije.

Na Lila Music Festivalu 2017., Vera je nagrađena plaketom “Zlatna Lila” za svoja izvanredna vokalna postignuća. Njezin bogati životopis dodatno je obogaćen sudjelovanjem u reality showu “Posao u Srbiji” na RTV Pink.

Njezin neosporni talent i predanost ostavili su trajan utjecaj na glazbenu industriju, što se ogleda u brojnim nagradama i priznanjima koje je dobila tijekom svoje iznimne karijere.

 

Preporučujemo