Baka nedavno je proslavila svoj 65. rođendan, no suočava se s brojnim izazovima dok čuva svoje unuke nekoliko dana tijekom tjedna u neurednom i nečistom domu. Snaha odbija čišćenje, što baku dovodi u tešku situaciju. Iako duboko voli svoje unuke, okolina u kojoj borave predstavlja izazov zbog kaosa i nereda.

U njezinom pismu ističe se kako je baka u solidnom zdravstvenom stanju, iako se suočava s artritisom koljena. Dva dana tjedno provodi čuvajući unuke kako bi njezin sin mogao raditi, dok joj je šogorica na rodiljnom dopustu. Nažalost, baka se ne osjeća ugodno u kaotičnom okruženju koje stvaraju njezin sin i snaha. Opisuje nered u kuhinji, dnevnoj sobi te roditeljskoj spavaćoj sobi, dok napominje da je stanje kupaonice i dječjih soba relativno održavano. Kako bi sačuvala mir, baka šuti pred svojom šogoricom, koja reagira negativno kad god se spomene čišćenje, što dovodi do tenzija unutar obitelji.

Njezin sin izbjegava konflikte, a šogorica tijekom porodiljnog dopusta provodi većinu vremena skrolajući po društvenim mrežama. Baka se brine o svojim unucima kako bi im pružila potrebnu pažnju i podršku, ali zabrinuta je za njihovu budućnost zbog nepovoljne okoline. Nadalje, snaha često naručuje dostavu hrane, dok obitelj povremeno ima financijskih poteškoća. S obzirom na situaciju, baka postavlja pitanje koje korake treba poduzeti sljedeće kako bi se poboljšala situacija i osiguralo bolje okruženje za svoje unuke.Međutim, nered i financijski problemi obitelji čine situaciju težom. Baka će uskoro češće čuvati svoje unuke jer se šogorica vraća na posao sljedećeg mjeseca. Baka voli svoje unuke, ali zabrinuta je da će se nered u kući samo povećavati. Stoga postavlja pitanje koje korake treba poduzeti sljedeće.

Preporučujemo