Prema izvještaju objavljenom u Daily Mailu, bivši malezijski kralj, sultan Muhammad V od Kelantana, nedavno se razveo od svoje supruge, ruske kraljice ljepote Oksane Voevodine, samo nekoliko tjedana nakon rođenja njihova sina. Voevodina je nakon razvoda pokrenula sudski postupak protiv bivšeg supruga, tražeći veću alimentaciju od trenutne sume od 1500 dolara mjesečno koju prima, a smatra je nedovoljnom.

U posljednjim mjesecima prošle godine, Oksana, tridesetogodišnjakinja, angažirala je odvjetnički tim kako bi riješila dugotrajni spor oko skrbi za njihovo trogodišnje dijete. Njeni odvjetnici tvrde da je iznos koji dobiva za uzdržavanje djeteta “smiješno mali”, s obzirom na golemo bogatstvo njezinog bivšeg supruga, pedesettrogodišnjeg Sultana Muhammad V-a. Nicholas Wilkinson, jedan od njezinih odvjetnika, obavijestio je sud da se bivši kralj nije pridržavao prethodnih sudske direktive koje su zahtijevale od Oksane da otkrije vrijednost svoje imovine.

Tijekom sudskog postupka, otkriveno je da je bivša Miss Moskve nakon razvoda od supruga 2019. godine dobila paušalni iznos od gotovo 15.000 dolara. Par je bio u braku samo godinu dana. Oksana, koja je i dalje radila kao model i ulagala u svoju karijeru, imala je troje odvjetnika koji su je zastupali na sudu. Prema izvještajima, bivši kralj navodno nikad nije komunicirao sa svojim sinom, unatoč nagađanjima da je dijete njegovo.

Michael Horton, savjetnik bivšeg sultana, izjavio je da će on tražiti suvereni imunitet od sudskih posljedica. Brak između umirovljenog sultana i bivše Miss Moskve prekinut je “talaq” razvodom, što podrazumijeva da je suprug odbacio suprugu tri puta pred svjedocima. Navodno se sultan ponovno oženio s drugom europskom ženom, Janom Jakubkovom, koja je postala sultanija od Kelantana u kolovozu prošle godine.

Presuda suda nalaže da bivši vladar mora platiti pravne troškove svoje bivše supruge u iznosu od oko 18.500 dolara. Njihov brak između Oksane i sultana, koji se dogodio u tajnosti 2018. godine, trajao je svega četiri mjeseca, nakon čega je sultan abdicirao, postavši tako prvi monarh u povijesti Malezije koji je to učinio. Njihovo dijete rođeno je 21. svibnja 2019., a samo četiri tjedna nakon rođenja djeteta, sultan je neočekivano zatražio razvod, navodno obavijestivši Oksanu o tome putem interneta.

Preporučujemo