Nakon vesti o tragičnom odlasku glumca Žarka Lauševića, mnogi koji su ga poznavali ili poštovali njegovo delo izražavaju nevericu i tugu. Gorica Popović, glumica koja je bila asistent profesoru Minji Dediću kada je Laušević bio student, deli svoja sećanja na tu klasu koja se nazivala “visokog rizika” zbog izuzetnih talenata koje je okupljala.

Gorica ističe kako je Žarko bio izuzetan student, ozbiljan, skroman i vredan čovek. Klasa u kojoj su zajedno učili obuhvatala je talentovane pojedince poput Sonje Savić, Zorana Cvijanovića, Svetislava Bule Goncića i drugih.Govoreći o tragičnom događaju iz Lauševićeve biografije, Gorica naglašava da je taj događaj bio strašan i da ga je umetnik nosio sa sobom do poslednjeg dana. Upućuje reči saučešća i dubokog žala zbog gubitka velikog glumca koji je, i pored ličnih tragedija, ostavio izuzetan doprinos umetnosti.

Komemoracija za Žarka Lauševića održaće se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a ispraćaj za kremaciju biće organizovan na Novom groblju u Beogradu. Glumica Nataša Ninković, koja je sarađivala s Lauševićem, takođe se emotivno oprostila od kolege, opisujući ga kao stub i čuvara glumačke profesije.Nataša Ninković, koleginica iz serije “Kalkanski krugovi”, oprostila se od Žarka. Podseća na trenutak kada su prvi put zajedno stali u kadar, ističući kako je Žarko svojim darom i umećem uspevao da je oslobodi straha i omogući joj da zaboravi na svaki problem tokom snimanja.

Komemoracija Žarku Lauševiću održaće se u ponedeljak u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a ispraćaj za kremaciju biće organizovan na Novom groblju u Beogradu, počevši od 14 časova.Žarko Laušević, izuzetan glumac, napustio nas je ostavljajući neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

Preporučujemo