Luka Jovović stradao je u saobraćajnoj nesreći u Ratkovu kod Odžaka 2022. godine, kada se njegov motor sudario s automobilom. Njegova porodica se bori za pravdu u ovom slučaju. Luka je imao 15 godina i bio je zaljubljenik u vožnju dvotočkaša.Prema rečima njegove sestre Dijane, nesreća se dogodila kada je Luka, čekajući drugaricu, izgleda krenuo nazad prema kafiću gde se prethodno nalazio sa drugom. Nesreća se desila kada je devojka iz suprotnog smera, bez uključenog pokazivača pravca, pokušala da skrene u svoje dvorište. Luka ju je primetio, ali je bilo prekasno, došlo je do sudara, a Luka je udario u vozilo i pao pored puta."NJEGOVO SRCE PRESTALO JE DA RADI 2 MINUTA POŠTO SU RODITELJI DOŠLI" Sestra Luke koji je stradao u sudaru: Borba je trajala 9 dana

Dijana Jovović tvrdi da niko iz porodice devojke koja je učestvovala u nesreći nije pružio saučešće, a tokom sudskog postupka devojka nije iskazala empatiju. Dodala je i da je porodica devojke namerno provocirala oca postavljanjem glasne muzike kada bi dolazio da obiđe spomen-ploču posvećenu Luki.Nakon nesreće, devojka je pobegla u kuću, a porodica nije izašla sve dok nije stigla sa njima. Niko od njih nije pozvao hitnu pomoć. Luka je bio u komi kad je primljen u bolnicu, a zbog nedovoljnog snabdevanja mozga kiseonikom, izgubio je borbu za život devet dana kasnije.

Suđenje za ovaj slučaj je u toku, a porodica Luke Jovovića bori se za pravdu u nadi da će odgovorni biti privedeni pravdi.Dijana iznosi i da niko od prisutnih nije priskočio u pomoć Luki nakon nesreće, a vozačica je pobegla u kuću, ne pokazujući nikakav znak saučešća. Hitna pomoć je pozvana tek nakon što je neko od komšija prepoznao ozbiljnost situacije.

Preporučujemo