Djevojčica oteta u Teksasu ranije ovog mjeseca spašena je u južnoj Kaliforniji nakon što ju je prolaznik vidio kako u parkiranom automobilu drži natpis “Pomozi mi”.
Djevojčica oteta u Teksasu ranije ovog mjeseca spašena je u južnoj Kaliforniji nakon što ju je prolaznik vidio kako u parkiranom automobilu drži natpis “Pomozi mi”.

13-godišnja djevojčica, čije ime nije objavljeno, bila je uznemirena kada su policajci stigli na mjesto događaja 9. srpnja, navodi se u priopćenju policijske uprave Long Beacha.

Policiji je rečeno da je stranac vidio djevojku kako drži natpis na kojem je crvenim slovima pisalo “POMOZI MI” ispred prozora parkiranog automobila, rekli su dužnosnici.

Prolaznik je primijetio poruku i odmah nazvao nadležne.

 

Policija je na mjestu događaja uhitila osumnjičenog Stevena Roberta Sablana (61 godinu).
Jednom je ostavio djevojčicu samu u autu dok je išao u trgovinu.

Test psihologa iz 1899. otkriva važan dio vaše osobnosti: Što ste prije svega…
Čitaj više
Istražitelji su kasnije otkrili da je Sablan navodno prišao djevojci u blizini autobusne stanice u San Antoniju i natjerao je da uđe u svoj automobil, objavio je New York Post.

“Ako ne uđeš u auto sa mnom, povrijedit ću te”, rekao je djevojci, prema sudskim dokumentima.

U jednom trenutku tijekom putovanja djevojka je rekla da ima prijateljicu u Australiji.
Sablan ju je tada uvjeravao da će je odvesti na kruzer da posjeti svoje prijatelje, ali “prvo je morala učiniti nešto za njega”.

Tijekom sljedeća tri dana nastavio je voziti od Teksasa do Kalifornije i silovao djevojku više puta, rekli su istražitelji.

Savezna velika porota u četvrtak je optužila Sablana po jednoj točki za otmicu i jednoj točki za prijevoz maloljetnice s namjerom upuštanja u kriminalnu seksualnu aktivnost.

Djevojčica se trenutno nalazi na čuvanju Odjela za djecu i obitelj.

 

Preporučujemo