Znate li kakav učinak ima miješanje tople vode i meda na ljudski organizam?
Evo 9 načina da koristite mješavinu meda i vode kako biste postigli odlične rezultate u pogledu zdravlja i izgleda.
1. Može vam pomoći da smršate
Šećer u medu je prirodan i zdrav izvor kalorija. Ne samo to, ova kombinacija će smanjiti i vašu želju za slatkim.
2. Poboljšajte probavu
Med i voda regulišu funkciju probavnog sistema. Antiseptička svojstva meda pomažu probavi i u kombinaciji s vodom omekšavaju stolicu.
2. Poboljšajte probavu
Med i voda regulišu funkciju probavnog sistema. Antiseptička svojstva meda pomažu probavi i u kombinaciji s vodom omekšavaju stolicu.
3. Jačanje imuniteta
Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralizacije bakterija. Posebno se preporučuje organski med, koji sadrži najveću količinu antibakterijskih enzima, minerala i vitamina. Med je i odličan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjite alergije
Prirodni med iz lokalne klime pomaže tijelu da se prilagodi na polen. Voda u ovom slučaju nije obavezna, ali ne škodi ako ostanete hidrirani.
5. Napunite energiju
Ne morate posegnuti za kafom da biste se probudili – samo pomiješajte malo meda u toplu vodu. Ova zdrava kombinacija također može vratiti vaš entuzijazam i energiju.
6. Ublažite bol u grlu i ublažite kašalj
Topla voda i med mogu smiriti iritaciju grla i kašalj, prema preporukama renomirane klinike Mayo.
7. Detox
Med i voda pomažu vašem tijelu da eliminira toksine. Na dobru probavu utiče i med, koji pomaže tijelu da se detoksificira. Ako u med i vodu dodate limun, efekat će biti bolji. Kiselina u limunu pozitivno utiče na funkciju enzima i stimuliše rad jetre.

Preporučujemo