Ukusnu tortu sa keksima i voćem možete napraviti za samo 15 minuta! Sastojci su različite stvari koje su nam potrebne za izradu recepta. Na primjer, da bismo napravili biskvit i voćnu tortu, trebat će nam određeni sastojci poput brašna, šećera, putera, jaja, voća i drugih ukusnih stvari.

 

 

Ovi sastojci se miješaju na određeni način kako bi se napravila ukusna torta koja sadrži i kekse i voće. Torta od keksa i voća se pravi pomoću određenih stvari koje ćemo vam navesti u daljem tekstu. Potreban je  i boca slatke pavlake koja ima 500 mililitara.Treba 400 grama pavlake. Potrebno vam je oko 130 do 150 grama šećera u prahu, 400 grama zgnječenih kolačića. Zatim kokos koji je težak 100 grama.

 

 

Potrebno vam je 400 grama smrznutih malina ili drugog smrznutog voća poput šumskog voća, jagoda ili kupina. Slatku pavlaku umutiti mikserom dok ne postane mekana i pjenasta, poput snijega. Zatim u drugoj posudi ponovo mikserom izmiksajte pavlaku i šećer u prahu. Pažljivo sjedinite obje smjese u velikoj posudi. Ako vam slatka pavlaka postane pregusta, dodajte par kašika mleka da bude tanja.

 

 

U smjesu dodajte kokos (osim ako vam se ne sviđa ukus, onda ga možete izostaviti i umjesto toga dodati još mljevenog keksa). Sve pomiješajte i dodajte mljeveni keks. Na kraju dodajte smrznuto voće. Stavite smjesu u okrugli kalup sa rubom koji se može ukloniti širine 24 ili 26 cm. Lagano ga pritisnite lopaticom da se ujednači. Kalup stavite u zamrzivač na jedan sat da se stegne. Na kraju desert ukrasite šlagom i pospite kokosom ili mljevenim keksom, i uživajte u prekrasnoj harmoniji ukusa.

Preporučujemo