Ljiljana Jakšić, poznatija široj javnosti kao glumica, stekla je veliku popularnost svojom ulogom Salvete, komičarke iz serije “Kursadžije”. Salveta je simpatičan lik kod domaće publike, a unatoč svojih 52 godine, Ljiljana Jakšić ostaje u domovini sa svojom kćeri, koja joj služi kao inspiracija i motivacija. Otvarajući se o poteškoćama s kojima se suočila kao majka, otvoreno je govorila o izazovima prihvaćanja uloge roditeljstva.

Također je otkrila da je njezin partner prekinuo vezu nakon što je saznao za njezinu trudnoću. Bez obzira na to, ona mu nije zamjerala, snažno zagovarajući slobodnu volju u odlukama vezanim uz roditeljstvo. Njezina izjava podsjeća na jedan intervju s drugom glumicom koja je izrazila svoje čuđenje prema stavovima očeva djeteta, koji su bili znatno mlađi od majki. S tim iskustvom, Ljiljana se zalaže za podršku ženama koje prolaze kroz slične borbe, promičući važnost razumijevanja i empatije prema tim izazovima.Osim toga, istaknula je važnost istraživanja i ulaganja u mogućnosti rješavanja problema vezanih uz plodnost, prepoznajući da su mnoge žene suočene s mogućnošću da ne mogu imati djecu. Naglasila je kako je roditeljstvo čin neprestane nesebičnosti, obrazovanja i odricanja, često neprepoznat od strane šire javnosti.

Ljiljana je također otkrila svoju emocionalnu bol zbog gubitka majke prije rođenja vlastitog djeteta. Njezine riječi odražavaju snažnu emocionalnu vezu koju je dijelila s majkom, ističući kako njezino nasljeđe i pouke nastavljaju oblikovati njezinu svakodnevnicu.Dok govori o tome, njene riječi su ispunjene emocijama. “Gubitak moje majke bio je težak šok”, priznala je. “Preminula je godinu dana prije nego što je Darija rođena. Unatoč tome, čvrsto držim sjećanje na nju i našu posebnu vezu”, naglasila je. Istaknula je kako mudrost i vodstvo njene majke i dalje utječu na njezin svakodnevni život.

Preporučujemo