Meda i soda bikarbone vjerovatno vam zvuči neobično, ali ova dva sastojka imaju svoju ulogu za poboljsanje zdravlja i imuniteta. Ova terapija privukla je pozornost zbog potencijalnih koristi u borbi protiv malignih bolesti s nekim efektima za koje neki strucnjaci tvrde da nadmašuju konvencionalne medicinske tretmane.

Djelovanje meda i sode bikarbone:

Maligne stanice najcesce se hrane šećerom za svoj rast, medjutim med i soda bikarbona djeluju na drugačiji način. Med privlači opasne stanice koje troše više glukoze u poređenju s zdravim, a to omogucava sodi bikarboni da direktno cilja. Soda bikarbona neutralizira opasne stanice i tako sprecava njihovo daljnje širenje.

Ovo su jos neke prednosti:

Ova kombinacija također ima svoju ulogu kao sredstvo za detoksikaciju tijela. Trenutni način života, urbanizacija, stres, konzumiranje alkohola i pušenje samo su neki od faktora koji mogu negativno uticati na naše zdravlje. Alkalna svojstva sode bikarbone i meda stvaraju nepovoljno okruženje za bakterije i nezdrave stanice, što doprinosi zdravlju i čišćenju organizma.

Ovo je recept za detoksikaciju

Ukoliko želite očistiti svoje tijelo, isprobajte ovaj jednostavni recept:

1. Pomiješajte jednu kasicicu sode bikarbone s tri kasicice meda.
2. Otopite smjesu u ustima polako tokom 24 casa.

Ovaj tretman bilo bi najbolje da koristite jednom sedmicno. Poslije dva mjeseca, napravite pauzu, a po potrebi možete ponoviti tretman.

Zaključak je sledeci:

Prije nego sto pocente bilo kakav alternativnoi tretmana jos pogotov ako se koristi za borbu protiv ozbiljnih bolesti najvaznije je posavjetovati se s doktorom. Kombinacija sode bikarbone i meda može biti korisna kao dodatak standardnim medicinskim tretmanima, ali nikada ne smije zamijeniti njihovu primjenu.

Preporučujemo