Rob Bryan iz Britanije doživio je zastrašujući susret u svom domu kada je naišao na tri metra dugog mrežastog pitona. Zmija je ušla u njegovu kuću kroz prozor, ugrizla ga i pokušala se omotati oko njega. Njegova supruga i unuka također su bile prestravljene. Rob je uspio savladati zmiju i pozvati hitne službe koje su je uspjele uhvatiti. Nakon ovog iskustva, Rob je izrazio zabrinutost zbog opasnosti koju pitoni predstavljaju i pozvao britansku vladu da pooštri propise o posjedovanju ovih zmija.

 

Nakon što su otkrili pitona, obitelj je kontaktirala hitne službe koje su uspjele uhvatiti zmiju. Rob je izrazio zabrinutost zbog ovog incidenta i pozvao britansku vladu da pooštri propise o posjedovanju pitona kako bi se spriječili slični događaji u budućnosti.Mrežasti piton koji je pronađen u Bishopstokeu trenutno se nalazi u Nacionalnom centru za zaštitu gmazova u Tonbridgeu. Direktor centra, Chris Newman, opisao je zmiju kao mirnu i izrazio želju da je vrati pravom vlasniku. Ukoliko se vlasnik ne javi, zmija će biti smještena u novi dom.

Isto tako, u Washington Boroughu, Pennsylvania, stanovnica je pronašla malu zmiju zarobljenu u odvodu svog sudopera. Lokalni Centar za divlje životinje je izašao na teren, koristeći sedative i lubrikant kako bi oslobodili zmiju i premjestili je na sigurnije mjesto.Iako su pitoni impresivne zmije, važno je napomenuti da većina njih nije opasna za ljude, a ovakvi susreti su rijetki.Ovaj incident podsjeća na važnost odgovornog posjedovanja egzotičnih životinja i potrebu za strožom regulacijom kako bi se zaštitila sigurnost ljudi i dobrobit životinja.

Preporučujemo