Naida Bojnakova, poznata kao Influencerica Naida Pehilj Bocnak, privukla je pozornost balkanske javnosti pričom o svom neobičnom životu u Turskoj. Iako je rođena i odrasla u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, njezin život se drastično promijenio kad je upoznala Barana Bocnaka, turskog nogometnog menadžera. Iako su se prvi put sreli u Sarajevu, održavali su kontakt putem Instagrama, a njihova veza je evoluirala brzo, kulminirajući vjenčanjem u Istanbulu, gdje je Baran proveo djetinjstvo, i slavljenjem u Sarajevu.

 

Naida je napustila svoj stabilan život u Sarajevu, uključujući posao u Ministarstvu sigurnosti i vlastiti posao, kako bi započela novo poglavlje u Turskoj sa suprugom Baranom. Par sada ima dvoje djece, sina Arasa (četiri godine) i kćerku Unu (četiri mjeseca).Unatoč ljubavi prema Turskoj, zemlji koju sada smatraju svojim domom, Naida i Baran suočavaju se s izazovima tradicije i običaja koji su često vrlo strogi. Naida opisuje Tursku kao zemlju s fascinantnom kulturom, ali također ističe pritisak koji tradicionalni običaji mogu izvršiti na život stranaca koji nisu upoznati s tim načelima.

U Turskoj su upoznali različite ljude, uključujući Turke, strance i ljude iz nogometnog svijeta, s kojima provode veći dio vremena zbog Baranovog posla. Naida ističe da se najviše druže s suprugama igrača, jer dijele sličan način života i često provode vrijeme zajedno kad njihovi muževi nisu dostupni zbog utakmica.Njihov život u Turskoj je dalje od konvencionalnog, ali za ovaj neobični par, ljubav i zajedništvo su prioriteti.Njihova priča o ljubavi i preseljenju iz Bosne u Tursku odražava snagu njihovog odnosa i spremnost da se suoče s izazovima kako bi ostvarili svoju sreću i obiteljski život u novom okruženju.

Preporučujemo