sirovina
Oko 1 kg mekog bijelog brašna, malo soli, 1 jaje, 1/2 litra tople vode.
Pripremite se
Brašno treba prosijati na sobnoj temperaturi i staviti u duboku posudu – vangli. Rukama napravite udubljenje u brašnu i dodajte so i jaja. Lijevom rukom malo po malo sipajte vodu, a desnom miješajte (ne viljuškom, ne pjenjačom, već rukama, prstima).
Zato malo po malo sipamo vodu, mijesimo i mijesimo desnim rukama – preostalo brasno “okruzi” smjesu koju mijesimo. Odredićemo koliko će nam testa trebati za ovo jelo. Od ove količine treba da dobijemo tri jufke – dovoljno za veliki pleh (prečnika 50).
Mesimo dok ne dođemo do količine testa koja nam je dovoljna – prestajemo da dodajemo vodu i sada mesimo sa obe ruke. Ostalo nam je još malo brašna koji leži oko tijesta u špajzu – pusti ga, trebat će nam kasnije.

Tijesto je već kruto – ne treba ga previše pobrašniti da ne postane previše kruto. Da bismo to izbegli, nedovršeno testo izvadimo iz posude i mesimo desetak minuta na radnoj površini, povremeno posipajući testo sa malo brašna ako je potrebno – dok se više ne lepi.
Od ukupne količine tijesta odvojite tri loptice – jufke. Svaku dobro promešati posebno i ostaviti da odstoji deset minuta. Nakon deset minuta ponovo izmiksajte tri vrste jufki – odmah ćete osjetiti koliko je tijesto mekše pod vašim rukama.
Rezance ponovo premesiti, premazati uljem i ostaviti na toplom oko sat vremena. U sredinu pospite malo brašna.
Uklonite rezance, pospite oklagju brašnom i razvaljajte što je moguće dalje. Prečnik ovako razvaljanih rezanaca uglavnom nije veći od 40-50 cm. Na šporet u kašičicu stavimo vrelo ulje, razvučene rezance poprskamo vrelim uljem (2-3 kašike) i rukama rasporedimo po celoj površini – važno je da se testo ne lomi dok se diže. rolled out. Zasukali smo rukave i nauljenim rukama počeli razvlačiti tijesto.

Preporučujemo