Jelena Đorđević iz Jagodine, imala je samo 19 godina kada je doživela stravičan zločin koji je potresao čitav region. Događaj se odigrao 2. jula 1996. godine kada je Jelena bila silovana, brutalno pretučena, a zatim živa zapaljena. Policija ju je pronašla na auto-putu, gde je šokirana saobraćajna patrola primetila ženu pokrivenu opekotinama, jedva živu.Hitno su je prevezli u bolnicu, gde su lekari ustanovili da ima preko 80% opekotina na telu. Iako je bila u teškom stanju, uspela je preživeti. Nakon medicinskog tretmana, policija je sprovela intervju s njom, fascinirana činjenicom da je bila u stanju da priča s obzirom na ozbiljnost povreda.JELENU (19) JE SILOVAO i ŽIVU ZAPALIO: Devojka je u mukama identifikovala monstruma i umrla, JEZIVI ZLOČIN pamti se i danas! VIDEO

Jelena je krenula iz Jagodine u posetu prijateljici u Ćupriji stopirajući. U jednom trenutku je stala auto marke “Zastava 101”, a vozač, oko 40-godišnjak, je zatražio da stavi pojas. Nakon nekoliko minuta, vozač je skrenuo na seoski put umesto da je odveze do prijatelja. Počela je osećati paniku kad je vozač zategao pojas i rekao joj da stižu za nekoliko minuta. Zatim je napadač izvršio silovanje i ukrao nakit.

Vozeći dalje, stigli su do ograde seoskog groblja u Končarevu. Tamo je izvukao Jelenu iz auta, udarao je drškom pištolja po glavi više od 20 puta, a potom je udario glavu o zemlju. U jednom trenutku, pištolj mu se raspao od siline udaraca, a nakon nekoliko trenutaka pokušaja prikupljanja metaka, napadač je postao ljut zbog izgubljenih metaka i zapretio joj smrću. Potom ju je polio nečim zapaljivim i zapalio. Jelena je uspela ugasiti vatru i krenula prema auto-putu gde je pronašla pomoć.

Napadač, identifikovan kao Mlađa Milovanović, je uhvaćen nakon što ga je prepoznao muškarac čija je prijateljica preživela sličan napad. Mlađa je tvrdio da nije kriv i da je završio pravni fakultet. Međutim, njegova fotografija je prepoznata od strane Jelene. Dva sata nakon toga, Jelena je pala u komu iz koje se nikada nije probudila, preminuvši 10. jula 1996. godine. Mlađa Milovanović je priveden, ali zahvaljujući vlastitom samoubilačkom činu, nikada nije suđeno za zločin.

Preporučujemo