Pre 23 godine, slavnog glumca Dragana Maksimovića, poznatijeg kao Maksa, brutalno su napali huligani, što je nažalost rezultiralo njegovom smrću nakon dva mjeseca. Incident se dogodio 18. novembra 2000. u nekadašnjem restoranu “Beli grad”, gdje su huligani, frustrirani zbog izgubljene utakmice, napali Maksa na temelju njegove tamnije puti, pretpostavljajući da je pripadnik romske nacionalnosti. Nažalost, to je bio dovoljan povod za zverski napad na ovog poznatog glumca.

Maksimović, koji je bio astmatičar, dijabetičar i bio je podvrgnut operaciji katarakte, nije se suprotstavio napadačima kako bi zaštitio svoje svježe operirano oko. Nažalost, vlasnik restorana nije pružio pomoć gostu u nevolji, već ih je sve istjerao na ulicu, gdje je brutalno zlostavljanje glumca nastavljeno, s nekoliko prolaznika koji su bezdušno okretali glavu od bespomoćnog sugrađanina. Nakon što su napadači pobjegli, rođak Dragane Maksimovića odvezao ga je u Urgentni centar, gdje su dijagnosticirani prelomi butne kosti i karlice. No, početkom februara, Maksimović je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.Image

Do samoga kraja, Maksimović je odbijao otkriti identitet napadača, insistirajući “da se ovi mladi ljudi ne hapse”. Nažalost, mladići odgovorni za njegovu smrt do danas nisu identificirani. Na mjestu incidenta postavljena je spomen-ploča u čast ovom velikom i  voljenom glumcu.Maksimović je tijekom svoje karijere ostvario više od 60 uloga na pozornici i televiziji. Njegov rad bio je posebno prepoznatljiv u filmovima poput “Petrijin venac”, “Šmeker”, “Vreme čuda”, “Poslednji krug u Monci”, “Rane”, “Pad Italije”, “Nož”, “Mi nismo anđeli”, “Crni bombarder”, “Stršljen”, “Lepa sela lepo gore”, kao i serijama “Otpisani”, “Priče iz majstorske radionice” i “Gore-dole”.

Preporučujemo