Nakon iznenadne smrti poznatog glumca Steva Žigona u hladnom prosincu davne 2005. godine, javnost je bila iznenađena viješću o postojanju njegovog vanbračnog sina o kojem se gotovo ništa nije znalo. Vid Žigon, rođen prije 51 godinu, odlučio je podijeliti priču o skrivenoj tajni poznate obitelji.Sa 28 upoznao oca koji ga pred smrt molio za oprost: Ovo je jedina fotografija vanbračnog sina Steve Žigona

“Priča započinje 1971. godine kada je Stevo Žigon došao u Ljubljanu kako bi režirao ‘Pigmalion’. Moj otac je režirao, a moja majka Meta Vranič, tada mlada, lijepa i talentirana glumica, igrala je ulogu Elize Doolittle”, započeo je Vid svoju priču. “Moglo bi se reći da sam slučajno proizašao iz kratke romanse između velikog glumca i moje majke. Ona se odlučila zadržati mene, unatoč situaciji u kojoj je bilo očito da će se moj otac vratiti kući u Beograd, gdje je imao obitelj.”

“Saznao sam za to kada sam imao 15 godina, ali nisam htio potražiti svog oca, jer sam već imao očuha koji me posvojio kao dijete, a nisam bio siguran kako će reagirati njegova obitelj”, nastavio je Vid. “Konačno sam se odlučio upoznati s njim kada mi je bilo 28 godina. Otišao sam u Beograd, gdje su me srdačno prihvatili, iako nitko osim Steve nije znao da postojim. Tijekom sljedećih pet godina, od 2000. do 2005. godine, kada je preminuo, redovito sam posjećivao svog oca, stvarajući neprocjenjive uspomene koje će zauvijek ostati urezane u mome srcu.”

“Dan prije nego što je umro, nazvao me je u Ljubljanu i pitao jesam li mu oprostio što nije tražio kontakt sa mnom. Kad sam mu rekao da ga volim, činilo se kao da je to bilo posljednje što je trebao znati prije nego što ode. Još uvijek sam u bliskom kontaktu s njegovom kćeri Ivanom, koja je također posjetila moj dom u Ljubljani”, rekao je Vid. “Od djetinjstva se bavim poezijom, pa sam napisao pjesmu o svom ocu Stevi Žigonu, koja je originalno napisana na srpskom jeziku.”

“Ta pjesma je uključena u moju treću knjigu ‘Metamorfoze’, koja je bilingvalna jer je prevedena na više jezika od strane poznate pjesnikinje i moje velike prijateljice Ane Ristović. Cijela knjiga posvećena je mome ocu”, napisao je Vid, koji danas ima 48 godina i troje sinova, svi iznimno talentirani u umjetnosti. “Trenutno živim u blizini Ljubljane u Sloveniji.”

Preporučujemo