Pre skoro 27 godina, Džonbene Remzi, šestogodišnja devojčica koja je osvojila srca mnogih, ubijena je i njeno telo je pronađeno umotano u omiljeno belo ćebe. Iako je prošlo mnogo vremena, policija još uvek nije uspela da pronađe ubicu, ali postoji verovanje da je krivac ovaj čovek.

Džonbene Remzi je postala Miss na dečijem takmičenju, obuzimajući svet svojom plavom kosom, izuzetno plavim i širokim očima, blistavim osmehom i prelepom harizmom. Činilo se da mala Džonbene ima sjajnu budućnost ispred sebe, ali tu sudbinu je prekinuo tragičan događaj na Božić 1996. godine.

Nestanak ove male kraljice lepote šokirao je celu Ameriku. Policija je dobila poziv iz kuće Remzijevih 25. decembra. Porodica je tvrdila da nisu primetili da nema devojčice sve dok nisu videli poruku na stepeništu u kuhinji. Poruka, napisana rukom na dve i po strane, tražila je otkup od 118.000 dolara, iste sume kao i bonus koji je Džon Ramzi dobio nedavno. Policija je pretražila kuću i pronašla iscepan papir sa zahtevima otmičara, ali nije pronađeno ništa sumnjivo. Nakon toga, telo Džonbene je pronađeno vezano i umotano u njeno omiljeno belo ćebe, skriveno u podrumu.Džonbenet Remzi

U celoj ovoj priči postoje brojne nejasnoće i misterije koje i dan-danas intrigiraju. Policija je propustila da ispoštuje standarde u istrazi na mestu zločina, omogućavajući posetiocima da slobodno ulaze u kuću Remzijevih, što je moglo da ugrozi ključne DNK dokaze.Iako je policija prvobitno sumnjala da je neko iz porodice ubio devojčicu, kasnije je javnost bila okrenuta ka mogućnosti da je ubica bio pedofil, jer je Džonbene bila deo dečijeg izbora za Miss. Mnoge teorije su iznesene, ali nijedna nije donela potpunu istinu o ovom zločinu.

Iako su vlasti kasnije izvinile porodici Remzi zbog sumnji u njihovu umešanost, slučaj je i dalje otvoren i predstavlja jednu od najvećih misterija u Americi. Majka Džonbene je preminula od raka 2006. godine, a otac je u međuvremenu postao politički angažovan. Berk, brat Džonbene, dao je samo jedan intervju 2016. godine, u kojem je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom svoje sestre.

Preporučujemo