Kamera je zabeležila fascinantan trenutak kada se morski lav spretno obračunao s plavom ajkulom, pružajući zadivljujući prizor pred zaprepaštenim posetiocima obližnje plaže.Na impresivnom snimku vidimo kako morski lav brzo reaguje, hvatajući plavu ajkulu za vrat nedaleko od obale zaliva Monterej u Кaliforniji, da bi je potom snagom izbacio iz vode.MORSKI LAV RASKOMADAO AJKULU: Neverovatan snimak okršaja predatora, borba trajala 3 minuta, posetioci plaže užasnuti (VIDEO)

Incident je zabeležila Lori Hespe, koja je došla da posmatra kitove u vodama zaliva. Izražavajući svoje iznenađenje, Hespe je izjavila da nikada ranije nije svedočila sličnom prizoru te da je bila potpuno zapanjena tokom trominutnog napada koji je završen brutalno.

Morski lavovi, kao oportunistički predatori, često se odlučuju za lakše plijenove, uključujući lignje, haringe, pa čak i manje ajkule. Štelerov morski lav, takođe poznat kao severni morski lav, može narasti do tri i po metra, dok mužjaci, obično veći od ženki, poseduju impresivan sagitalni greben na čelu, stvarajući izraženu krunu.

Uzimajući u obzir da većina odraslih plavih ajkula ima dužinu od oko dva metra i težinu od gotovo 200 kilograma, morski lav sa snimka imao je očitu prednost u snazi. Važno je napomenuti da morski lavovi, posebno tokom sezone parenja, mogu pokazati agresivno ponašanje, čak i prema ljudima, kao što je nedavni slučaj u uvali La Hola u San Dijegu, gde su dva morska lava rasterala kupače koji su pokušavali da ih fotografišu.Tokom sezone parenja, morski lavovi često pokazuju agresivnost, čak i prema ljudima, kao što je bilo primer sa dva morska lava koji su rasterali kupače sa plaže u čuvenoj uvali La Hola u San Dijegu, dok su ovi pokušavali da ih fotografišu.

Preporučujemo