U stravičnom požaru koji se desio pre nekoliko dana, sala i prostorije bokserskog kluba Sloven iz Rume su izgorele do temelja. Ovaj klub, sa višedecenijskom tradicijom, preko noći se našao bez ikakvih resursa.Mišo Trivković, član kluba, obratio se redakciji Kurira izražavajući zabrinutost zbog teške situacije koja je pogodila njihov klub. Požar je zahvatio boksersku salu 9. novembra, uništavajući je u potpunosti i onemogućavajući dalje korišćenje. Sala, izgrađena pre više od 50 godina kao dodatak rumske gimnazije, imala je zastarele instalacije.POTRESNO! U STRAVIČNOM POŽARU IZGORELO IM SVE ŠTO STVARALI 50 GODINA: Slike koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim (FOTO)

Bokserski klub Sloven ima dugu tradiciju, predstavljajući najstariji gradski bokserski klub u Rumi, osnovan još 1948. godine. Klub sprovodi besplatne treninge za sve generacije i funkcioniše uglavnom od ličnih prihoda, naročito generalnog sekretara kluba, Zorana Jovičića. Kao privremeno rešenje, klub je dobio na korišćenje drugu salu u sportskoj hali, gde se treninzi i dalje održavaju besplatno za sve zainteresovane.

Klub je objavio apel za pomoć i prikupljanje novčane podrške od strane građana, pozivajući na uplate na broj računa bokserskog kluba – 325950060001016707. Ovim putem, klub se nada da će uz podršku zajednice što pre obnoviti svoje prostorije i vratiti se normalnom radu, gde su bili poznati po organizaciji međunarodnih mečeva i drugih relevantnih sportskih aktivnosti.8

Preporučujemo