Kada je riječ o izboru dijete, mnoge žene se suočavaju s nesigurnošću i odlučivanjem. Međutim, kada naiđu na inspirirajući primjer poznate osobe koja je uspješno izgubila na težini, to ih često motivira na novo. Jedan takav primjer je Kolinda Grabar-Kitarović, koju mnogi opisuju kao osobu koja se “prepolovila” zahvaljujući modificiranoj prehrani. Ova dijeta, poznata kao liposukcijska dijeta, postala je popularna među mnogim poznatim osobama, uključujući Suzanu Mančić, Nadu Ukraden, Halida Bešlića, Jennifer Aniston, Moniku Belucci i Penelope Cruz. Ova dijeta dozvoljava unos mesa, ribe, jaja, sira, mliječnih proizvoda, svježeg voća i povrća. Masnoće, iako važne, trebaju se konzumirati s umjerenom pažnjom. Upotreba šećera strogo je zabranjena, a dijeta uključuje tri glavna obroka i međuobrok. Dan počinje s limunadom, nakon čega slijedi lagani doručak, poput omleta sa sirom ili smoothieja.

Za ručak se preporučuje konzumiranje mesa i salate, ali samo lisnatog povrća, izbjegavajući korjenasto povrće. Glavna zabrana je unos šećera, koji je potpuno zabranjen. Radi unaprjeđenja zdravlja, također se preporučuje uvođenje probiotika u prehranu i uzimanje omega-3 kapsula. U članku Financial Times nedavno su se pojavili detalji o Fortenovi, u kojem se spominju pregovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i tadašnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u vezi potencijalnog bankrota Agrokora. U tom članku Grabar-Kitarović otkriva da su uspjeli izbjeći tužbu u kojoj je Rusija optuživala Hrvatsku za nacionalizaciju Agrokora, kompanije koja je kasnije postala većinsko vlasništvo ruske Sberbanke. Opširno izvješće Financial Timesa o prodaji Fortenove uključuje spominjanje brojnih međunarodnih i hrvatskih dužnosnika.Kako prenosi Index.hr, u članku se iznose detalji pregovora između Grabar-Kitarović i Putina u vezi rizika od bankrota Agrokora, pri čemu Sberbank ima većinsko vlasništvo od 42 posto, a VTB 7 posto. Hrvatska vlada bila je aktivno uključena u taj slučaj, s političarima i direktorima koji su putovali između Zagreba i Moskve na pregovore s ruskim dužnosnicima.

 

Crnomorsko ljetovalište Soči bilo je mjesto gdje je Grabar-Kitarović posjetila ruskog predsjednika Vladimira Putina i izrazila zabrinutost zbog poteškoća s kojima se suočava Agrokor. Navodno je Putin bio iznenađen činjenicom da Sberbank ostaje u Hrvatskoj bez njegova znanja. Prema izvorima bliskim banci, Putin je čak zahtijevao povlačenje svojih sredstava.

Izvor blizak hrvatskom izaslanstvu na sastanku tvrdi da Putin nije bio upoznat sa situacijom oko stečaja i podjele vlasništva u Agrokoru i da je bio zaveden vjerovanjem da je tvrtka nacionalizirana. Važno je napomenuti da je došlo do nerazumijevanja između tadašnje ministrice gospodarstva Martine Dalić i Hermana Grefa, glavnog direktora Sberbanka. Oboje su imali napete odnose zbog ega i nedostatka diplomatske spretnosti, što se vidjelo kada su oboje kasnili na sastanak na gospodarskom summitu u Sankt Peterburgu i nakon toga su se žestoko posvađali.

Preporučujemo