Kajli Džener nedavno je na svom Instagram profilu objavila post kako bi izrazila podršku Izraelu nakon napada Hamasa na tu zemlju. U svom postu, koji je brzo postao predmet kontroverzi, napisala je: “Sada i zauvek stojimo uz narod Izraela.” Ova objava je bila podeljena sa Instagram profila @StandWithUs, sa naslovom: “Podeli ovo ako podržavaš narod Izraela dok se suočava sa jednom od najtežih situacija u mnogo godina.”

Kajli Džener je svoju podršku izrazila putem Instagram Story-a, ali je nakon samo sat vremena obrisala svoj post zbog negativnih komentara i odlučila da se povuče iz rasprave. Ovaj potez izazvao je niz kritika i rezultirao gubitkom nekolicine pratilaca na Instagramu. Neki od komentara uključivali su izraze nezadovoljstva kao što su “Neka ljudi prestanu pratiti Kajli Džener,” “#Palestina,” “Kajli nema pojma o situaciji između Izraela i Palestine,” i “Još gore je što je izbrisala objavu o Izraelu. To pokazuje njen nedostatak znanja i brige, verovatno je to učinila samo da bi se o tome pričalo.”

Neki su sugerisali da je Kajli Džener možda izbrisala svoju poruku zbog prijateljstva sa manekenkom Belom Hadid, koja potiče iz Palestine. Međutim, drugi su izrazili sumnju da je Kajli Džener u potpunosti razumela složenost situacije između Izraela i Palestine. Ova kontroverza je izbila nakon što je Hamas izvršio napade na Izrael i ušao u gradove u pojasu Gaze, što je rezultiralo velikim brojem žrtava.Kajli Džener nije komentarisala svoje postupke na društvenim mrežama, ostavljajući prostor za dalje rasprave o ovoj kontroverznoj temi.

Preporučujemo