Jeste li ikada osjetili nelagodu zbog svog vlastitog mirisa? Miris tijela može biti prilično neugodan. Iako je naš miris uglavnom određen genetikom, hrana koju jedemo može ga dodatno istaknuti ili umanjiti.

Jogurt naspram mlijeka

Aktivne kulture u jogurtu smanjuju razine spojeva koji uzrokuju neugodan miris. Također, vitamin D u jogurtu pomaže u borbi protiv bakterija u ustima, što smanjuje loš zadah. S druge strane, mlijeko sadrži kolin koji može uzrokovati neugodan miris tijela.

Biljni čaj i kava

Biljni čajevi su izvrstan izvor antioksidansa. Manje toksina u tijelu znače i bolji miris. No, kava ili bilo koje piće s kofeinom može uzrokovati oštar miris tijela.

Jabuke i cvjetača

Jabuke pomažu u otklanjanju lošeg zadaha zbog svojih prirodnih svojstava deterdženta. S druge strane, cvjetača sadrži kolin, koji pridonosi neugodnom mirisu tijela.

Naranča naspram bundeve

Citrusi odlično mirišu i tijelo ih lako apsorbira, što može poboljšati vaš opći miris. Bundeva, s druge strane, sadrži kolin koji se metabolizira u trimetilamin, što može uzrokovati neugodan miris tijela.

Kardamom i cimet protiv češnjaka i luka

Kardamom i cimet ne samo da čine hranu ukusnom, već vam pružaju svjež i ugodan miris koji vas čini privlačnijim. Nasuprot tome, češnjak i luk sadrže spojeve koji se eliminiraju kroz tjelesne pore, uzrokujući neugodan miris.

Celer i šparoge

Celer može pomoći tijelu da oslobodi feromone, čineći vas privlačnijim suprotnom spolu. Kiselina šparoga u šparogama može uzrokovati loš miris tijela.

Bijela riba i crveno meso

Izbacivanje crvenog mesa može imati prednosti za vaš miris. Žene su ocijenile miris tijela muškaraca koji su jeli bezmesnu dijetu privlačnijim u usporedbi s onima koji su jeli crveno meso. Probavljena riba ne ispušta isti neugodan miris koji se oslobađa tijekom metabolizma crvenog mesa.

Sjemenke piskavice naspram sjemenki bundeve

Sjemenke piskavice mogu poboljšati probavno zdravlje i pomoći u uklanjanju toksina koji uzrokuju neugodne mirise iz tijela. S druge strane, sjemenke bundeve sadrže velike količine kolina, što može uzrokovati loš zadah.

 

 

Preporučujemo