Sastojci:
Za pripremu ovog jela potrebno je upotrijebiti pet jaja. Prvi korak je odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Ja koristim Philadelphia krem ​​sir, težine 225g.
Jedna limenka kondenziranog mlijeka sadrži otprilike 400 mililitara slatke, guste tvari.
ostalo:
Odaberite voće po želji, poput malina, kupina, borovnica i dr., te dodajte šećer u prahu po želji.
Voćni umak je začin napravljen od voća koje je kuhano i pomiješano s drugim sastojcima. Umak se može zasladiti prirodnim zaslađivačima poput meda ili šećera ili se može ostaviti nezaslađen za oštriji okus. Voćni umak može se koristiti kao preljev za deserte poput sladoleda ili kolača, ili kao marinada ili glazura za meso. To je svestrana namirnica koja svakom jelu može dati dašak okusa.
Stotinu grama granuliranog šećera.
Po želji upotrijebite 500g Voca.
Tekućina koja se izvlači iz jednog limuna.

Priprema
Za početak zagrijte pećnicu na 160C (325F). Zatim pripremite kalup za tortu tako da dno i obruč obložite papirom za pečenje. Uzmite zdjelu i dodajte krem ​​sir, mikserom ga mutite minimalno jednu minutu. Nakon toga dodajte kondenzirano mlijeko i tucite još najmanje jednu minutu dok se smjesa ne ujednači.
Započnite odvajanjem jaja. Uzmite žumanjak i dodajte ga u smjesu kondenziranog mlijeka i krem ​​sira. Miješajte smjesu 2-3 minute dok se ne ujednači. U posebnoj posudi istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Polovicu smjese od bjelanjaka dodajte kremi od sira i kondenziranog mlijeka te ručno promiješajte. Nakon što je to gotovo, lopaticom prenesite smjesu i provjerite da li je tekstura ujednačena.
Smjesu izlijte u kalup i nekoliko puta udarite radnom površinom da se smjesa ujednači. U posebnu posudu ulijte pola litre vruće vode i stavite je na donju rešetku pećnice, a na gornjoj rešetki ispecite kalup za tortu od sira.
Pecite u pećnici oko 45 minuta i kada je gotovo ugasite pećnicu i ostavite u pećnici da se ohladi barem 30-40 minuta. Izvadite ga iz pećnice, skinite kolutove i ponovno stavite na stol da se potpuno ohladi prije nego ga stavite u hladnjak.
Umak: U šerpu staviti željeno voće, dodati šećer i limun i kuhati oko 10 minuta. Ohladite umak prije posluživanja. Pospite cheesecake umakom, voćem i šećerom u prahu.

Preporučujemo