Dana 13. srpnja 2022., Bradley Tucek prvi put je osjetio zubobolju koju je opisao kao neizdrživu agoniju, tvrdeći da je to najgora bol koju je ikada osjetio. Njegova majka je bila upoznata s tim. Dan nakon posjeta stomatologu, Tuceku je rečeno da ima infekciju te mu je propisana terapija protiv bolova i zakazan je termin za vađenje zuba. Međutim, Tucek više nije odgovarao na pozive i poruke, što je zabrinulo njegovu obitelj. Pet dana kasnije, kolege su ga pronašle mrtvog na kuhinjskom podu. Godinu dana kasnije, Tucekova obitelj i dalje nije imala informacije o uzroku smrti. Nedavno izvješće patologa otkrilo je da smrt 33-godišnjaka nije uzrokovana infekcijom zuba, kako se prvotno mislilo, već komplikacijama povezanim s nedijagnosticiranim dijabetesom.

Ali Valentina, Tucekova sestra, izjavila je za “7NEWS.com.au” da iako je infekcija zuba navedena kao čimbenik koji je pridonio njegovoj smrti, ona nije bila uzrokovana dijabetičkom ketoacidozom (DKA). Prema patologu, infekcije mogu imati negativne učinke na osobe s dijabetesom jer mogu uzrokovati povećanje određenih hormona koji suzbijaju učinke inzulina, dovodeći do DKA. Bolesnici s dijabetesom imaju povećani rizik od težih infekcija.

Nakon saznanja da je Tucek preminuo od nedijagnosticiranog dijabetesa, Valentina je bila potresena. Istaknula je da se njezin brat, unatoč gubitku težine povezanom s pandemijom, nije žalio na zdravstvene probleme. Vjeruje da je odluka njezina brata da ostane kod kuće tijekom karantene pridonijela tome što nije potražio medicinsku pomoć.Ističe važnost praćenja vlastitog zdravlja i traženja liječničke pomoći kada se pojave simptomi te naglašava da briga o vlastitom zdravlju nikada nije gubitak vremena. Važno je shvatiti da je vaše zdravlje ključni aspekt vašeg života koji treba ozbiljno shvatiti.

Preporučujemo