Uvođenje palente u vašu prehranu zahtijeva pažljivo razmatranje nutrijenata koje unosite. Jedna od najkorisnijih namirnica za ovu svrhu su vlakna, koja vam mogu pomoći da se osjećate punije i energičnije. Iznenađujuće, stručnjaci su otkrili da je mršavljenje uz palentu jednostavniji zadatak nego što bi se moglo očekivati, iako je napravljena od kukuruznog brašna. Kukuruzno brašno je izvrstan izvor vlakana, a nutrois i glukomanan su dvije posebno efikasne vrste. Ova vlakna zajedno djeluju na kontrolu razine šećera u krvi, sprečavajući opasne skokove koji mogu dovesti do grickanja i poremetiti raspored obroka. Osim toga, vlakna su pokazala da potiskuju apetit, produžavajući osjećaj sitosti.

Ova vlakna se često nazivaju “kalorični sunđeri” jer apsorbiraju kalorije i sprečavaju njihovo nakupljanje u trbuhu, bokovima ili stražnjici. U usporedbi s bijelim pšeničnim brašnom, kukuruzno brašno ima manju kaloričnu gustoću. Uključivanje kukuruznog brašna u obroke može pružiti zadovoljavajuće i zasitno iskustvo s manje kalorija u odnosu na bijelo pšenično brašno. Žuto kukuruzno brašno, na primjer, sadrži 361 kaloriju, 0 kolesterola i nema natrija po porciji od 100 grama, dok istovremeno sadrži 76,85 grama ugljikohidrata, 6,9 grama proteina i značajne količine željeza, kalcija, kalija i vitamina A.

Dijeta temeljena na palenti nedavno je postala popularna kao metoda mršavljenja, a internet izvori tvrde o rezultatima gubitka masti u četverodnevnom razdoblju. Važno je napomenuti da se ova dijeta smatra “popravnom dijetom” te da nema opsežnih istraživanja koja bi podržala njenu sigurnost i efikasnost. Prije nego što se upustite u ovu dijetu, preporučuje se konzultacija sa zdravstvenim radnikom, poput liječnika ili nutricionista.Ovaj poseban recept pruža sveobuhvatan vodič za pripremu palente koja odgovara ovom određenom planu prehrane. Za početak, skupite sve potrebne sastojke. Zatim prokuhajte vodu u loncu. Kada voda proključa, postupno dodajte palentu, neprestano miješajući. Smanjite vatru i ostavite smjesu da se kuha otprilike 30 minuta. Nakon toga dodajte začine poput soli, papra i maslinovog ulja prema ukusu. Na kraju, smjesu prebacite u posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

Preporučujemo