Charlotte Keckler bila je osoba koja je prošla kroz izazovan i neobičan životni put. Rođena 12. travnja 1889., odrasla je u duboko religioznoj rimokatoličkoj obitelji. Unatoč tom odgoju, nije bila izložena Bibliji ili poruci spasenja kroz Isusa Krista. Već u dobi od šest i pol godina izrazila je svoju želju da posveti svoj život služenju Bogu ulaskom u samostan.

Njezini roditelji su bili presretni zbog njezine odluke i pristali su je poslati u karmelićanski samostan u drugoj zemlji, svjesni da je možda nikada više neće vidjeti. Charlotte je živjela veći dio svog života u tom samostanu, gdje je podnosila neopisive strahote. Međutim, Božjom milošću uspjela je pobjeći iz samostana, za razliku od mnogih drugih.Tek nakon bijega Charlotte se prvi put susrela s porukom spasenja i prihvatila Isusa Krista kao svog spasitelja. Njezino svjedočanstvo o životu u samostanu, koje je podijelila u videu, otkriva neka od iskustava kroz koja je prošla tijekom svog vremena u samostanu.

 

Charlotte Keckler živjela je u Napi, Kalifornija, sve do svoje smrti 1983. godine u dobi od 94 godine. Njezina priča pruža uvid u izazove s kojima se suočavaju osobe koje su odlučile posvetiti svoj život redovničkom životu, ali također ukazuje na njezinu borbu za osobnom vjerom i pronalaženjem Isusa Krista izvan okvira katoličke vjere.

Charlotteina hrabrost da podijeli svoje iskustvo može biti inspiracija mnogima koji su prošli slična iskustva, kao i podsjetnik svima da se životni put može mijenjati, te da svatko zaslužuje priliku da istraži vlastite duhovne uvjerenja i put. Njezino svjedočanstvo može poslužiti kao podsjetnik da su otvorenost, ljubav i razumijevanje ključni elementi u svim oblicima duhovne prakse.

Preporučujemo