Tijekom intervjua za Express.co.uk, dr. Unnati Desai preporučila je uzimanje dvije specifične tablete odmah nakon što se osjećate loše. Budući da simptomi prehlade obično polako napreduju, vjerojatno ćete moći prepoznati kada je bolest započela. Dr. Desai predlaže korištenje dviju različitih vrsta analgetika kako bi se ublažili simptomi prehlade. Ona savjetuje da se ovi analgetici uzimaju zajedno, a ne u obliku kombinirane tablete, čim se osjeti početak prehlade. Važno je pridržavati se doza paracetamola i ibuprofena za odrasle. Ovaj pristup omogućuje personaliziranu dozu i vrijeme uzimanja. Treba imati na umu da većina tableta protiv prehlade i gripe koje se mogu kupiti sadrže manje količine paracetamola i ibuprofena, što može rezultirati smanjenjem vrućice.

Ako ste prehlađeni, možete potražiti olakšanje od svojih simptoma medicinskim putem. Dr. Desai ne preporučuje istovremenu upotrebu ibuprofena i paracetamola te lijekova protiv kašlja i prehlade. Važno je znati da mnogi lijekovi protiv kašlja i prehlade sadrže ibuprofen i paracetamol, te se lako može prekoračiti preporučena doza. Nacionalna zdravstvena služba (NHS) upozorava na ovu potencijalnu opasnost.

Ključno je imati na umu da cjepivo protiv gripe ne može zaštititi osobu od prehlade. Osim toga, preporučljivo je potražiti savjet liječnika prije nego što sami uzmete bilo koji lijek. S dolaskom hladnijeg vremena, podložniji smo obolijevanju od gripe i prehlade. Stoga je od iznimne važnosti da dovoljno spavamo, konzumiramo hranu bogatu hranjivim tvarima i redovito vježbamo kako bismo ojačali svoj imunološki sustav. Ipak, postoje i druge neočekivane metode za jačanje zdravlja tijekom zimske sezone.

U Japanu su istraživači nedavno počeli zagovarati “šumsku terapiju” kao učinkovit način za poboljšanje imunološkog zdravlja i promicanje opuštanja. Prema studiji, muškarci koji su šetali kroz šumu ukupno šest sati tijekom dva dana pokazali su višu razinu “prirodnih stanica ubojica” koje jačaju imunitet i bore se protiv raka. Ove dobrobiti trajale su trideset dana nakon šetnje. Šetnja šumom također smanjuje stres, snižava krvni tlak, usporava rad srca, regulira hormone i smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.Osim toga, treba napomenuti da drveće i biljke ispuštaju fitoncide u atmosferu. Ovi fitoncidi su hlapljivi organski spojevi koji posjeduju antimikrobna svojstva, učinkovito uništavaju bakterije i gljivice.

Preporučujemo