Rade Šerbedžija, koji je letos proslavio svoj 77. rođendan, oduvek je bio poznat kao veliki šarmer i džentlmen. Njegov šarm nije ostao neprimećen, pa ni njegova privlačnost prema damama, niti njihova prema njemu. Zvanično je bio u braku samo sa dve supruge.Njegova ljubav sa Ivanom Cerovac, s kojom se oženio 1969. godine, trajala je gotovo dve decenije, a od 1991. bio je u braku s Lenkom Udovički, sa kojom je dobio troje dece.Nije im bilo suđeno da ostare zajedno: Ovu poznatu lepoticu je Rade Šerbedžija izgubio zbog neverstva

Kada je započeo zajednički život s Ivanom, Rade je imao 23 godine, a zaljubio se na prvi pogled u lepu zagrebačku balerinu, svoju vršnjakinju. Ivanka mu je rodila sina i ćerku, koji su nasledili njihovu naklonost prema umetnosti: Danilo je postao režiser, a Lucija glumica. U to vreme, Rade je igrao u Gradskom teatru “Gavela”, dok je Ivanka radila kao plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Iako su verovali da su srodne duše, a možda je mladalački zanos učinio svoje, nisu dočekali starost zajedno. Rade je uvek isticao da je Ivanka bila njegova velika ljubav, a s nežnošću je govorio o njoj. Nije želeo da je izgubi iz svog života i nastojao je da ostanu u bliskim odnosima, što su uspeli postići.

“Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece, koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio samo san i privid”, glase stihovi jedne pesme iz zbirke koju je posvetio prvoj supruzi. Rastali su se 1987. godine, navodno zbog njegovih neverstava. U to vreme je već bio slavan, a popularnost donosi različite životne izazove kojima je nekad teško odupreti se. Ivanka je preminula 2009. godine nakon moždanog udara.

Preporučujemo