Holivud je prepoznao Dušicu Radosavljević pod imenom Deniz Hejl, iako je rođena u Beogradu. Njeno detinjstvo na Vračaru bilo je oblikovano siromaštvom i izazovima u tadašnjoj Jugoslaviji, što ju je navelo da napusti svoju domovinu i krene u potragu za uspehom u svetu.

Dušica, poznata kao Deniz Hejl, rođena je u Beogradu i odrasla je na Vračaru sa svojom bakom i dekom. Njena porodica često nije bila prisutna, a njen otac je bio oficir u kraljevskoj vojsci. Kao izbeglica bez dokumenata, preko Italije je stigla u Ameriku, gde je ostvarila svoj san o uspehu, slavi i bogatstvu. Dušica je istakla svoju uverenost da će nešto divno dogoditi u njenom životu, iako je prolazila kroz teške trenutke radeći kao manekenka u izbegličkom logoru u Italiji.

Sa svojim prvim suprugom proputovala je ceo svet, ali je brak završen razvodom. Zatim se preselila u SAD, gde je upoznala Vinsenta Minelija, poznatog režisera i oca slavne Lajze Mineli, s kojim se udala. Ovaj brak bio je njen ulazak u svet glamura, gde je sticala ugled u Holivudu. Ipak, nakon razvoda od Minelija, upoznala je Prentisa Koba Hejla, jednog od najbogatijih Amerikanaca, s kojim je započela vezu. Dušica tvrdi da je Kobe bio njena najveća ljubav.

Nakon burnog perioda, u kojem je bila ljubavnica Koba Hejla, Dušica se distancirala od Minelija i preselila se u San Francisko. Ostala je poznata kao “carica San Franciska,” oko koje su muškarci padali na kolena. Njeno vreme u tom periodu bilo je ispunjeno organizacijom popularnih zabava, druženjem s velikim zvezdama, a postala je i članica američke delegacije na sahrani Josipa Broza Tita.Dušica je ostala jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite. Bavi se humanitarnim radom, uživa u bogatom društvenom životu, ali ceni i vreme provedeno s bliskim prijateljima. I dalje nosi sa sobom ponos, prkos i neustrašivost iz svojih srpskih korena.

Nakon smrti Prentisa Koba Hejla, deca su pokrenula sudski postupak protiv nje kako bi je lišila nasledstva, ali Dušica je hrabro stala u odbranu. Njen ponos i snaga su na kraju prevladali, a sudski proces je završen u njenu korist. U znak podrške, prijatelji su joj poklonili jastuk s natpisom “Nikad ne tuži srpsku maćehu.”

Preporučujemo