Penzionerka Tanja, 68-godišnja žena, deli nesrećne trenutke iz svoje životne priče, ističući da je najteže situacije doživela od strane svoje troje dece.”Za vreme rata sam sa troje dece, dva sina i jednom ćerkom, došla u Hrvatsku, dok je moj suprug ostao u Bosni i Hercegovini. Naš brak nikada nije bio skladan, bio je pakao za mene, pa sam 1998. odlučila da pokrenem razvod”, poverila se Tanja za Moje vrijeme.

“Deca i ja smo prošli kroz mnoge patnje tokom ratnih i posleratnih godina, bili smo podstanari. Pronalaženje posla mi je bilo izuzetno teško. Kada smo konačno prevazišli sve teškoće, završili školovanje, i stekli svoj dom putem nasleđa, kada su se deca venčala… umesto da uživamo jer smo prebrodili sve nedaće, mi smo se, iz nekog mirnog razloga, raspali kao porodica”, opisuje Tanja.Priča dalje o promenama u ponašanju starijeg sina nakon venčanja. “Nekoliko godina nakon venčanja, poslao mi je poruku: ‘Briši moj broj.’ Bez objašnjenja na moje pitanje ‘Zašto, sine?’ Shvatila sam da je sreća mog deteta važnija od mog ličnog bola, pa sam odlučila prihvatiti situaciju”, dodala je.

Problemi su se nastavili i s mlađim sinom koji se razveo i zatražio finansijsku pomoć od majke. “Dao sam mu sve što sam uštedela za starost, a ostalo mi je samo 100 evra. Možda neko neće verovati, ali nikada u životu nisam bila srećnija. Bio je to čin ljubavi prema svom detetu, i verovala sam da će Bog brinuti i o meni”, rekla je Tanja.Situacija se dodatno pogoršala kada je mlađi sin potpuno prekinuo kontakt, zabranio joj da viđa unuka, a i odnos s ćerkom se distancirao. Danas, živeći sama s malom penzijom, Tanja izražava svoju veru i nadu da će Bog čuvati njenu decu, iako je sama suočena s teškoćama i gubicima u porodičnim odnosima.

Preporučujemo