Miru Banjac, renomiranu srpsku pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu, bezbrojne generacije poštuju i neguju zbog svog legendarnog talenta. Ova izuzetna dama, rođena 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, odiše samopouzdanjem u svojoj 94. godini. Trenutno živi u Novom Sadu pored sina Branimira Brana Jovanovića, nastavlja da oduševljava svojim živahnim prisustvom, aktivno učestvujući u filmskoj industriji, kako u filmovima tako i u televizijskim serijama. Mira Banjac sa sinom samouvereno boravi u mirnom delu Novog Sada, gde su komšije vrele od razgovora o proslavljenoj glumici. Mira Banjac je veoma cenjena srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

 

 

 

Uprkos tome što je ove godine na pragu 93. godine života, Mira Banjac odiše nepokolebljivom mladalačkom energijom. Njene živahne oči zrače čistim oduševljenjem, kao da je nestašno dijete. Moj sin je često zaigrano nagovara da se smiri, jer njena živahnost nadmašuje njegove fizičke mogućnosti

 

 

. Zanimljivo je da ostaje ljubazna i pažljiva, dopire do nas iako blijedimo u odnosu na njen izvanredan duh, kako je primijetila naša susjeda, a potvrdila i prodavačica. Mira retko dolazi u solo posete, ali uvek sa sobom ponese spisak za vašeg sina. Povremeno je prati žena koja im pomaže kod kuće. Dobro sam svjesna da tokom svojih šoping putovanja uvijek traži cigarete i voće. Uprkos tome što je od lekara dobila savet da prestane da puši, ona to odlučno odbija. Često ističu svoju naviku da se hvale svojim komšijama. Uz to, gospodin se samouvjereno prisjeća poznanstva s Mirom iz mlađih godina. Uprkos svom teškom životu, ona i dalje ne govori o tome.

 

 

Rezidencija Mire Banjac se može pohvaliti izuzetnom lokacijom koja joj omogućava lak pristup pozorištu, galerijama i užurbanoj pijaci na kojoj je srdačno pozdravljaju prodavci. Značajno je da je njen dom samo jednom posjetila televizijska ekipa, naglašavajući njenu čvrstu posvećenost očuvanju svoje privatnosti.

Preporučujemo