Tijekom svojeg djetinjstva, Aljona Romanova iz Sibira čula je više puta jedan jeziv komentar koji će ostati urezan u njezinu sjećanju desetljećima: da njezin otac nije onakav kakvim ga je mislila i da ga je majka prevarila. Rješenje tog misterija potrajalo je čak 38 godina, a istina koja se naposljetku otkrila ostavila je sve seljane bez daha. Ispostavilo se da su Aljonu Romanovu i Gulsinu Kudryakovu odgajili pogrešni roditelji. Obitelji u kojima su odrasle suočile su se s nevjerojatnim stvarnostima. Aljonini biološki roditelji bili su užasnuto šokirani saznanjem da im je dijete bilo oduzeto zbog propusta sovjetskih bolničkih liječnika prilikom obilježavanja novorođenčadi 1982. godine. Nemar i neodgovornost ovih stručnjaka prouzročili su dramatičan zaokret u životima ovih ljudi.

Aljona je podijelila svoju priču s The Sun, opisujući neprestano ismijavanje koje je podnosila od strane svoje posvojiteljice, pa čak i od strane vlastitog supruga, koji ju je neprestano optuživao za nevjeru. Iako posjeduje mnoge karakteristike koje su tipične za azijsko naslijeđe, što je često prisutno među stanovnicima planinskog sibirskog kraja Tuve, važno je napomenuti da su njeni posvojitelji Slovenci. Pritisak koji je Vasilija, majka koja ju je odgajila, trpila od okoline, uključujući i vlastitog supruga koji ju je stalno optuživao za nevjeru, postao je nepodnošljiv. Kako bi stavila točku na sve sumnje i podsmijeh, odlučila se podvrgnuti DNK analizi i čak sudjelovala u specijaliziranoj televizijskoj emisiji za utvrđivanje roditeljstva. Kada su rezultati testa bili dostavljeni Aljoni, osjećala je olakšanje i prepustila se plaču.

Aljona i Gulsina, dvije djevojčice koje su bile slučajno zamijenjene pri rođenju, prvi put su se susrele sa 13 godina, ali to se dogodilo tek nakon što je Aljin otac posjetio bolnicu i u obližnjem selu primijetio dijete koje mu je bilo iznimno slično. – Otac je obavijestio moju majku i ona je otišla u bolnicu kako bi potvrdila fizičku sličnost – objasnila je Aljona. Unatoč svojim naporima da pronađe svoju biološku obitelj u selu Pokrovka, Aljonina nada za sretan ponovni susret nije se ostvarila. “Kad sam prvi put upoznala Vasiliju, svoju biološku majku, njena obitelj me nije prihvatila. Odbacili su me. Vasilija je počela vikati, nije mi vjerovala i bila je uznemirena. Govorila je da je sve laž, da tome ne vjeruje”, ispričala je Aljona. Iako su Aljona i Gulsina bile povezane na društvenim mrežama, nisu komunicirale jedna s drugom sve dok njihove obitelji nisu počele uspostavljati kontakt.Prema Aljoninim riječima, susret s njezinim biološkim ocem bio je uspješan, a ostali rođaci su je srdačno prihvatili.

Preporučujemo