Buđ u kupatilu je čest i dosadan problem sa kojim se suočavaju mnogi ljudi. Ne samo da je neugledno, već predstavlja i rizik po zdravlje. Tradicionalno čišćenje često uključuje upotrebu jakih hemikalija i duge sate ribanja, ali postoji bolji način!
TikToker @giftgenius je podijelio zabavan trik koji je postao viralan. Sve što vam treba je papirni ručnik ili salveta, presavijte ga i stavite preko šava kalupa. Zatim pažljivo ulijte malo izbjeljivača na papir i pričekajte. Plijesan bi trebala nestati u roku od sat vremena bez ribanja ili grubih sredstava za čišćenje.

Sirće na bazi alkohola: Ocat je prirodni fungicid koji ubija plijesan i sprječava njen ponovni rast. Neagresivan je za površine i može bezbedno očistiti fuge kupatila.
Soda bikarbona: Soda bikarbona, koja ima antibakterijska i antifungalna svojstva, je još jedan dobar izbor. Napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite na linije za fugiranje, lagano utrljajte i isperite.
Ne samo da su ove prirodne metode efikasne u uklanjanju buđi, već su i ekološki prihvatljive i ne sadrže štetne hemikalije. Odličan su izbor za održavanje čistoće i zdravlja vašeg kupatila.

Preporučujemo