Tema današnjeg razmatranja usredotočuje se na pravu ljubav i izazove s kojima se suočavaju parovi u braku i vezama. Nažalost, mnoge žene, posebno u suvremenom društvu, mogu postati žrtve manipulativnih muškaraca koji iskorištavaju njihove emocije i financijski ih iscrpljuju, ostavljajući ih bez ljubavi i novca. U nastavku, donosimo priču jedne Beograđanke koja je doživjela neugodno iskustvo tokom svog ljetovanja i odlučila je podijeliti svoju priču sa svima.

Ova hrabra žena, u dobi od 58 godina, majka dvoje djece i baka jednog unučeta, prošla je kroz razvod braka i krenula u potragu za ljubavlju na svom odmoru u Egiptu.

Tamo je upoznala muškarca koji je radio kao animator, i brzo su se zaljubili jedno u drugo. Nakon povratka u Beograd, počela mu je slati novac kako bi došao kod nje, a on je predložio da se zajedno sele u Egipat, pronalaze stan i žive zajedno. Međutim, ispostavilo se da je muškarac bio daleko od iskrenosti i da je imao skrivene namjere. Žena je svoje iskustvo opisala riječima:“Zbog njega sam prošle godine prvi put otišla u Egipat sama. Od juna do novembra 2021. godine, išla sam čak šest puta kod Abdula u Hurgadi, gdje on ima neki manji stan. Tada je bilo sve idilično, bio je romantičan, donosio mi je doručak u krevet, kuvao mi je, brinuo o meni. Prodala sam stan u Beogradu, Abdulu odnela pare u Egipat i ubrzo shvatila da je on običan prevarant i iskusni manipulator, koji mi je slomio srce i opljačkao me za najmanje 110.000 evra.”

Ovo je samo jedna od mnogih priča koje nam pokazuju da ljubavne veze, posebno one na daljinu, mogu biti pune izazova i rizika. Važno je biti oprezan i dobro promisliti prije nego što donesemo odluke koje bi mogle utjecati na našu budućnost i financijsku sigurnost. Manipulativne i neiskrene osobe mogu iskoristiti naivnost i emocije drugih, stoga je važno biti pažljiv i osvješten u ljubavnim odnosima.

 

Preporučujemo