POTREBNI SASTOJCI:
300 g šećera
200 ml vode
250 g putera
100 g kokosa
300 g rendanog plazma keksa
Za glazuru:
200 g bijele čokolade
6 kašika ulja

NAČIN PRIPREME:
Pleh dimenzija 30×20 cm obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. Šećer i vodu stavite u širu, dublju posudu i stavite na šporet. Kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte puter narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi. Kada se puter otopi, maknite šerpu sa šporeta i dodajte prvo kokos, pa dobro promiješajte. Zatim dodajte naribanu plazmu (ili rendani keks po izboru) i sve dobro promiješajte. Vratite na šporet i kuvajte uz stalno mešanje još dva minuta.
Smesu ravnomerno rasporedite u pleh kašikom i pritisnite. Površinu zagladite lopaticom, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider dok pripremate glazuru.

Glazura: U manjoj posudi izlomiti čokoladu, dodati ulje i otopiti na pari uz stalno miješanje. Otopljenu čokoladu skloniti sa vatre, mešati oko minut, pa ravnomerno preliti preko ohlađene smese. Lagano protresite tepsiju da se čokolada ravnomjerno rasporedi. Stavite tortu u frižider preko noći.
Sutradan pek papirom prenesite tortu na radnu površinu. Skalpelom ili oštrim nožem isecite tortu na trakice i čuvajte u frižideru do serviranja. Prvo sam lenjirom označila traku veličine 2×5 cm, a zatim skalpelom sekla jednu po jednu tortu (bez povlačenja da se zaustavi) kako bi ivice bile oštre. bijeli bajadera kokos
Veoma ukusna torta, savršena za sve vrste proslava i proslava.

Preporučujemo