tijesto:
1kg belog brašna tipa 400
1/2 litra mlijeka
2 litre tople vode
1 kocka svežeg kvasca
1 vrećica praška za pecivo
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 šolja ulja
Fil 1
250g margarina
2 žumanca
Fil 2
3 kriške tvrdog sira
1 puna kaca kreme
Fil 3
300 g šunke
7-8 kiselih krastavaca
premazivanje
2 bjelanjka
Pospite susamom

Pripremite se
U toploj vodi pomešati komad svežeg kvasca, dodati 1 kašičicu šećera i 1 kašičicu brašna i ostaviti da kvasac naraste dok je još vruć. Zagrejte mleko u šerpi. Dok kvasac fermentira, pomiješajte ga sa mlijekom. U šerpu pripremiti brašno, dodati so, prašak za pecivo i dobro umesiti. U brašno stavite kvasac, mlijeko i vodu i dodajte malo ulja. Dodati glatko i mekano testo. Stavite tijesto u posudu za mijesenje i prekrijte suhom, čistom krpom. Ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči.
Dok se tijesto diže pripremite fil.
Za pjenastu smjesu umutiti dva žumanca sa margarinom.
Uzmite sir i izmrvite ga na male komadiće. Izmrvljeni sir sjedinite sa vrhnjem i dobro ih promiješajte dok se potpuno ne sjedine.
Da biste napravili nadjev 3, prvo sitno nasjeckajte i luk i krastavce. Zatim temeljito pomiješajte dva sastojka.
Nakon što ostavite da se tijesto udvostruči, rasporedite ga na pobrašnjenu podlogu, umijesite i podijelite na dva jednaka dijela. Jedan od ovih dijelova treba zatim izrezati u pravougaonik debljine približno 0,5 cm.
Nakon što dobijete pravougaoni oblik, prelijte ga prvim filom. Zatim nanesite polovinu drugog i polovinu trećeg fila.
Uzmite pravougaoni predmet i počnite ga motati. Kada završite ovaj korak, rukama pritisnite rolnu i smanjite njenu debljinu dok ne poprimi oblik tanjeg pravokutnika.
Pretvorite pravougaonu rolnu u trouglaste komade.
Nakon što poređate trouglove na pleh obložen papirom za pečenje, svaki trougao premažite umućenim bjelanjkom. Na kraju po vrhu pospite malom količinom susama.
Zagrijte rernu na temperaturu od 200C i ostavite da dostigne željenu temperaturu. Kada je gotovo, stavite pecivo u rernu i pecite oko 20-25 minuta. Kako se prvi list početne rolate ispeče, ponovite isti postupak sa drugom polovinom tijesta.
Ovim mjerenjem se proizvode dvije posude za spore značajne veličine.
Serving
U toplu porciju dodajte željeni mliječni proizvod, kao što je jogurt!

 

Preporučujemo