Ana Bekuta, poznata folk pjevačica iz Srbije, već desetljećima krasi pop glazbenu scenu i ne prestaje osvajati publiku svojim nastupima uživo. Mlađa generacija ju je upoznala kroz ulogu članice žirija u talent showu Zvezde Granda. Rođena 6. rujna 1959. u Banji kod Priboja, Ana danas živi i svoju glazbenu karijeru nastavlja u Beogradu. Tijekom svog impresivnog četiri desetljeća dugog putovanja u industriji, izdala je ukupno 18 studijskih albuma i isto toliko kompilacija.

Milica, vješta kuharica, i Branko, predani poljoprivrednik, svakodnevno su se suočavali s brojnim izazovima. Ipak, ustrajali su u nastojanju da svojim kćerima osiguraju lagodan život. Nada, koju zovu i Ana, ima dvije mlađe sestre Dobrilu i Milinu. Tragično, Ana Bekuta je prije nekoliko godina doživjela poražavajući gubitak supruga koji je podlegao teškoj bolesti.

Prvih osam i pol mjeseci tamo je boravio njezin sin Igor sve dok ga njezina obitelj nije ljubazno primila u svoj dom. U početku je gajila težnje da postane odgajateljica, težnja koja je naišla na odobravanje njezine majke. Ipak, njen otac Branko, vrsni flautist, svesrdno je podržavao njenu ljubav prema glazbi. Godine 1974. doživjela je prvu nagradu za svoju glazbenu nadarenost nakon što je na natjecanju “Prvi glas Priboja” osvojila drugo mjesto. Sa dvadeset godina je dobila prvo zaposlenje u cenjenom hotelu “Mileševa” u Prijepolju, gde je ukrstila puteve sa Aleksandrom Savićem, klavijaturistom, što je rezultiralo kratkim desetomesečnim brakom.

0

Tijekom sljedećih pet godina usavršavala je svoje vještine i stručnost kroz zadivljujuće nastupe u brojnim hotelima diljem Jugoslavije. Ana Bekuta, priznata pjevačica, postigla je izniman pothvat u glazbenoj industriji, izazivajući zavist među svojim vršnjacima, pa čak i pjevačkim nadolazećim generacijama. S blistavom karijerom dugom gotovo pola stoljeća glazbenom bavljenju, već posjeduje i neuporediv smisao za modu.

Godine ne ometaju njezinu sposobnost da bez napora ostane u skladu s najnovijim trendovima, učvršćujući svoj status jedne od najotmjenijih žena.

Unatoč žamoru neodobravanja u vezi s njezinim krojevskim odabirom koji nije u skladu s njezinom dobi, ona ostaje nepokolebljiva. To nepokolebljivo samopouzdanje bilo je vidljivo u njezinom odijevanju tijekom snimanja emisije “Zvezde Granda”, gdje ima čvrstu poziciju kao stalni član žirija.

 

 

 

 

Preporučujemo