Vjerovali ili ne, sirće nije korisno samo u kuhinji, on je jedan od najboljih prirodnih sastojaka za ljepotu koji su nam dostupni. Osim toga, sirće je jeftino i lako dostupno. Sigurna je upotreba sirćeta na licu jer je to prirodan proizvod. Međutim, ako želite da dobijete najbolje rezultate, morate ga koristiti na pravi način.
Jedna od najpoznatijih lepotnih prednosti sirćeta je da je odličan adstringent. Ocat je prirodni adstringent koji pomaže u otčepljivanju pora. Nakon čišćenja lica, umočite pamučni jastučić u jabukovo sirće i nežno ga obrišite.
ukloniti preplanulost
Sirće je poznato i kao sredstvo za uklanjanje tena. Ima snagu limunske kiseline, pa pomaže u uklanjanju boje. Nakon što se vratite sa sunčanja, obrišite lice vatom umočenom u sirće. U sirće možete dodati malo soka od paradajza kako bi ovaj lijek bio što efikasniji.
Tretirajte akne
Sirće je definitivno čistač. Jedna od glavnih prednosti nanošenja sirćeta na lice je liječenje akni. Pošto je sirće po prirodi citrusno, ima sposobnost da ubije zarazne bakterije na koži. Pomiješajte sirće sa uljem sandalovine i nanesite ga na lice. Ova maska ​​od octa je odlična za liječenje akni i ožiljaka.
Upotreba sirćeta na licu takođe ima neke prednosti protiv starenja. Sirće može odgoditi starenje kože. Pomiješajte med i sirće i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Magazin Health & Kitchen piše da to može spriječiti pojavu bora i staračkih pjega

Preporučujemo