Da bi se ispunili zahtjevi za dvije rolne, potrebni su određeni materijali.
U pitanju je osam listova kore.
Propisana količina krem ​​sira za ovaj recept je 200 grama.
Količina kisele pavlake potrebna za recept je tačno 200 grama.
Količina sira potrebna za ovaj recept je tačno 200 grama. Sir treba da bude čvrste konzistencije i da se može lako rastopiti.
Potrebna količina za recept je oko pet do šest kašika putera.
Preporučena količina kisele vode koju treba koristiti je otprilike 2 do 3 supene kašike.
Po potrebi se može koristiti bilo koja vrsta suhomesnatih proizvoda, uključujući šunku.

Priprema
Za pravljenje dva rolat potrebno je ukupno osam listova kore za pitu – četiri za svaki rolat.
Otopljeni puter pomiješajte sa kiselom vodom i dobro izmiješajte.
Nakon što premažete prvi list, na njega stavite drugi list i premažite ga slojem putera.
Počnite tako što ćete sjediniti sir i pavlaku. Nakon toga, četvrtinom smjese ravnomjerno premažite koru. Na kraju stavite listove šunke na premazanu koru.
Nakon što stavite šunku na treći list kore, prekrijte je drugim listom i premažite maslacem. Uzmite četvrti list kore i takođe ga premažite puterom. Zatim na koru dodajte 1/4 sira i narendajte polovinu tvrdog sira.
Ako želite da unesete malo raznolikosti u svoju ploču za specijalitete, razmislite o tome da napravite još jednu rolat sa suhomesnatim mesom kao što je kulen. Ovaj hrvatski specijalitet pravi se od mljevenog svinjskog mesa, paprike, češnjaka i drugih začina, a poznat je po pikantnom i dimljenom okusu. Dodavanje kulena na vašu dasku pružit će vam jedinstven i ukusan dodatak u kojem će vaši gosti sigurno uživati. Bilo da ga narežete na tanke ili servirate u većim komadima, kulen je svestrano i ukusno suhomesnato meso koje će se sigurno svidjeti.
Nakon što ga čvrsto zarolate, pospite malo sira i preko njega naribajte tvrdi sir. Umotani proizvod stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje ili premazali uljem.
Za pripremu jela preporučuje se da se peče na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.
Da biste u potpunosti uživali u ovom jelu, preporučuje se da se posluži toplo uz osvježavajuću čašu jogurta ili hrskavu salatu, po želji.

Preporučujemo