Vjerovanje da godina rođenja nosi sa sobom određenu karmu i da to ukazuje na fazu reinkarnacije postalo je široko prihvaćeno. Svi imaju broj karme koji otkriva kako će ih karma pratiti i kako je mogu poboljšati.

Osobe s brojem karme 1 su prilagodljive, ali pesimistične. Iako se čine ljubaznima, unutarnja tvrdoglavost je njihova osobina. Skloni su promjenama raspoloženja i depresiji, te duboko žude za ljubavlju.

Broj karme 2 označava ljubazne i pedantne osobe koje su izvrsne u poslu, ali ne vole vodeće pozicije. Najbolje godine za njih su između 45. i 47. godine, a emocionalno su pažljivi prema partnerima.

Osobe s brojem karme 3 su optimistične, ali imaju poteškoća s tolerancijom i prihvaćanjem promjena. Najbolje godine za njih su između 34 i 38 godina, iako često žive u sadašnjem trenutku.

Broj karme 4 označava osobe koje se bore sa snagom volje i hrabrošću. Imaju snažan instinkt za samoodržanjem i inovacijama, ali se boje neuspjeha. Emocionalno su ekspresivne i optimistične.

Osobe s brojem karme 5 su emocionalno ekspresivne i vole biti u središtu pažnje. Skloni su promjenama u životu, a stabilizacija dolazi u 40-ima. Imaju snažnu unutarnju snagu i mudrost.

 

Broj karme 6 označava osobe s nepokolebljivom odlučnošću i vjerom u sebe. Imaju teškoća s promjenom mišljenja i često nametanjem svojih stavova drugima.

Osobe s brojem karme 7 su strastvene i osjetljive. Imaju visoka očekivanja od drugih i često mijenjaju partnere. Cijene duhovnost više od materijalnih posjeda.

Svaki broj nosi svoje karakteristike i izazove, ali važno je napomenuti da ovo vjerovanje u karmu i njenu interpretaciju treba uzeti s određenom dozom opreza i osobne interpretacije.