Svaka mašina za pranje veša ima fioku u koju se nalaze deterdžent i omekšivač. Ova ladica se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani stroja i ima tri odjeljka. Pitanje je – da li znate čemu služi svaki od ova tri dijela?
Odjeljci su označeni simbolima I, II i cvijećem ili slovima L i R. Cvijet ili slovo R nalazi se na pretincu u kojem držimo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na pretincu u kojem držimo deterdžent

Kada popunjavamo koji odjeljak? Nakon kupovine mašine za pranje veša, važno je pažljivo pročitati uputstva, jer je sve detaljno objašnjeno.
Međutim, za one koji žele hitan odgovor na pitanje kada da popune koju rubriku (ili da potvrde svoje znanje), dostavili smo odgovor u nastavku.
Najčešće pri pranju rublja koristimo dvije pregrade, jednu sa simbolom I i jednu sa cvijetom. U ove odeljke stavljamo praškasti ili tečni deterdžent i omekšivač.
Treći pretinac je označen simbolom II i puni se kada koristimo program koji uključuje pretpranje (za čišćenje jako zaprljane odjeće).
Dakle, ako želite da mašina prethodno opere vašu odjeću, napunite sva tri odjeljka u pretincu. To je to.

Preporučujemo