Kada je Allison Miller, stanovnica grada Madison u Sjedinjenim Američkim Državama, počela osjećati glavobolju i grlobolju, prvotno je pretpostavila da se radi o običnoj prehladi. S obzirom na svojih 33 godine, očekivala je da će ležati nekoliko dana i brzo se oporaviti. No, stvarnost je bila daleko ozbiljnija nego što je mogla i zamisliti. Njezin je život zauvijek promijenjen onim što je kasnije opisala kao “susret s gripom”.Allison je prvi put primijetila simptome 7. ožujka 2014. Nakon napuštanja posla ranije tog dana zbog iscrpljenosti, njen se zdravstveni status naglo pogoršao. Nakon posjeta hitnoj pomoći, gdje je dobila tretman za disanje i recept za lijek protiv kašlja, shvatila je ozbiljnost svoje situacije. Te noći počeli su se pojavljivati neizdrživi bolovi u leđima koji su doveli do nesvijesti.

Poziv prijateljici i intervencija hitne pomoći doveli su je u bolnicu, gdje je dijagnosticirana s bakterijskom upalom pluća koja je zahvatila oba plućna krila kao posljedicu gripa. Njeno stanje je eskaliralo u sepse i septičkog šoka, što je dovelo do ozbiljnog pada krvnog tlaka. Kako bi je spasili, liječnici su primijenili ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju, životno održavanje koje je spašavajući potez. Nažalost, tijekom liječenja, uslijedila je amputacija njene lijeve noge iznad koljena zbog poremećenog dotoka krvi.

Nakon trostrukog mjeseca u bolnici, prošla je dugotrajan proces rehabilitacije, uključujući ponovno učenje hodanja i prihvaćanja svog novog života kao osoba s amputacijom. Allison ističe važnost ozbiljnog pristupa zdravstvenim simptomima, naglašavajući da ignoriranje može imati tragične posljedice. Ona hrabri ljude da odmah potraže medicinsku pomoć ako osjete teške simptome, naglašavajući važnost vjerovanja vlastitom tijelu i brze akcije kako bi se izbjegle ozbiljne posljedice.

Preporučujemo