Ljekari upozoravaju da su velike temperaturne razlike loše za kardiovaskularni sistem, ali su loše i za naša pluća.
Jesu li ove temperaturne razlike jedan od uzroka suhog i upornog kašlja, zbog čega sve više odraslih i djece traži pomoć svojih ljekara.
Od dečjeg pulmologa Saše Milićevića saznala je šta je uzrok kašlja na koji se sve više žali.
Kašalj je odbrambeni mehanizam organizma, a Milićević je uveo temu i naveo najvažnije uzroke kašlja.
Ako je u pitanju suhi kašalj ili dosadni kašalj, to može biti okidač nečeg komplikovanijeg, a najvažniji razlog je to što su respiratorni putevi nadraženi, i to nije kašalj praćen tjelesnom temperaturom, već dosadni uporan kašalj . Dr Milićević objašnjava da ako kašalj prati i visoka temperatura, to može biti znak ozbiljnijeg stanja.
Ako je uz kašalj iscjedak iz nosa i bol u sinusima, to je upala sinusa i to je vrlo neugodan simptom… kaže.

Često je teško spriječiti takve posljedice, posebno sa promjenjivim klimatskim uslovima.
Treba izbegavati boravak u vlažnom okruženju, odnosno boravak pored reke, naročito noću.Osobe sa hroničnim bronhitisom, a posebno sa hroničnim bronhitisom, treba da obrate pažnju na zaštitu od vetra i ne izlaze naglo nakon treninga ili znojenja. vjetrovito. Osobe koje pate od sinusnih infekcija treba da zaštite čelo, da budu oprezne prilikom ulaska u automobile, stišaju klimu, a pušači bi trebalo da smanje pušenje i izbjegavaju pušenje dok hodaju i trče jer udišu više štetnih tvari – savjetuju ljekari.
Neophodno je izbjegavati uvođenje lijekova svaki put kada dođe do promjene i pritužbi.
Uvijek možete popiti sirup od bijelog sljeza, udahnuti fiziološki rastvor i popiti čaj od žalfije – preporučuje Milićević neke alternative.

Preporučujemo