Postojao je Tiktoker koji je nedavno podijelio cijene proizvoda u Njemačkoj koje su zapravo niže od cijena koje imamo kod nas.
U videu koji je podijelio Tiktoker Andro, koji je porijeklom iz Hrvatske, prikazuje njemačko tržište na kojem su cijene pojedinih artikala osjetno niže u odnosu na našu zemlju. U opisu videa on se bavi uobičajenim pitanjem zašto je odlučio da živi u Njemačkoj.
U videu koji je podijelio Mladić, on je istakao trenutne cijene Nutelle, Pringlesa i Milke. U vrijeme snimanja, ovi proizvodi su se nudili po sniženim cijenama. Međutim, zaista je nevjerovatno da se tegla Nutelle od 750 grama košta 2,79 eura, što je otprilike (5,50 KM, 327 dinara).
Kada nije u prodaji, tegla Nutelle od 700 grama u Srbiji se može kupiti za oko 780 dinara, dok se u Bosni ista količina Nutelle košta 10,50 KM.
U videu se muškarac pobrinuo da zabilježi cijene grickalica na koje je naišao. Otkrio je da Pringles, koji se mogu kupiti u njemačkoj radnji, koštaju 1,59 eura, što je otprilike 3 KM ili 186 dinara. Zanimljivo, u jednoj drugoj prodavnici Pringles su se prodavali za oko 6 KM. Za oko mu je zapela i cijena mliječne čokolade koja je bila 0,64 eura, odnosno oko 1,20 KM.
Cijena ovih čokolada u Srbiji iznosi oko 150 dinara kad nije na sniženju.

@bok.andro

Dobro došli na moju prezentaciju ✏️📚🎓🍎 #fyp #foryou #balkan #balkantiktok #srbija #hrvatska #bosna #skola #backtoschool #skolskagodina #skolskaklupa #povratakuskolu

♬ original sound – Andro

Preporučujemo