Živorad Nikolić, legendarni voditelj poznate emisije “Žikina Šarenica”, trenutno uživa u penzionerskim danima, ali i dalje je veoma aktivan. Nakon što se povukao s televizije, posvetio se stvarima koje su ga oduvijek zanimale, poput pisanja. Unatoč poznatom humoru i lapsusima, Nikolić nikada nije bio akter skandala, a njegov uvijek prisutan osmijeh čini ga simpatičnom osobom. Međutim, u jednoj emisiji otkrio je da je u prvom braku doživio frapantan događaj.

Nikolić je imao romansu s djevojkom iz srednje škole te su se kasnije vjenčali. Imali su kćerku Ružicu, ali njihova ljubavna priča završila je neočekivano. Naime, Nikolić je podijelio da je jednom prilikom, kada se vratio kući, njegova supruga s ljubavnikom čekala na vratima te su se tada sukobili. Ovaj nemili događaj nije poljuljao Nikolićevo povjerenje u ljubav, te je kasnije uspostavio skladan brak sa suprugom Zoranom Nedić, ekonomisticom po struci.

Nikolić često ističe kako je njihov susret na tramvajskoj stanici bio sudbinski, jer su se tog dana sreli čak tri puta. Živahno je opisao trenutak kada je prvi put vidio Zoranu i kako ju je odmah pozvao na kavu. Njihova ljubavna priča traje već 34 godine, a Nikolić i dan danas često izjavljuje ljubav kroz poeziju koju piše.Nakon tog braka, Žika je pronašao sreću u svom dugogodišnjem braku sa suprugom Zoranom Nedić, koja nije javna ličnost i bavi se ekonomijom. Iako vodi relativno povučen život, Žika i Zorana su skladan par već decenijama. Žika često izražava svoju ljubav prema supruzi putem poezije koju piše, a i dalje veruje u snagu ljubavi. Njihov susret na tramvajskoj stanici bio je sudbinski, a od tada su nerazdvojni i dele skladan brak.

Preporučujemo