U antičkoj Grčkoj, izbor božanstva koje biste voleli da predstavljate bio bi fascinantan. Umesto klasičnih znakova Zodijaka, grčki horoskop koristi 12 božanstava kao predstavnike, svako sa svojim jedinstvenim osobinama. Ovan, predstavljen bogom rata Aresom, je vatreni znak strasti, ljubavi i mržnje. Bik pripada Hestiji, boginji ognjišta, simbolu zadovoljstva i harmonije. Blizanci, pod zaštitom Hermesa, bogom putovanja, trgovine i komunikacije, odlikuju se elokvencijom i višestranim interesovanjima.Svaki horoskopski znak ima svog predstavnika i u grčkoj mitologiji, a prema vašem datumu rođenja pronađite kom božanstvu pripadate.

Rak, predstavljen Herom, kraljicom bogova, je simbol vernosti i zaštite porodice. Lav, sa Apolonom kao patronom, ima nepredvidljivu prirodu, s intenzivnom kreativnošću i promenljivim životom. Devica, pod Ateninim okriljem, odlikuje se mudrošću i analitičkim razmišljanjem. Vaga, kao predstavnica Afrodite, prepoznaje ljubav kao ključni smisao života, sa sklonostima ka idealizaciji romantične ljubavi.

Škorpija, predstavljena Hadom, vladarem podzemlja, simbolizuje inteligenciju i mudrost. Strelac, pod patronatom Zevsa, vrhovnog boga, odlikuje se snagom, poštenjem i liderskim kvalitetima. Jarac, pod uticajem Hadesa, vladara podzemlja, ima ozbiljan i introspektivan pristup životu. Vodolija, inspirisana Prometejem, Titanom koji je doneo vatru ljudima, teži slobodi i inovacijama. Ribe, pod zaštitom morskog boga Posejdona, su osećajne i maštovite, s dubokim emocionalnim vezama.

Svako božanstvo ima svoje specifične karakteristike, a izbor zavisi od datuma rođenja. Ovaj grčki horoskop pruža intrigantan uvid u osobine i karakteristike pojedinaca, povezujući ih s mitološkim svetom starogrčkih bogova.Izbor antičkog božanstva u skladu s datumom rođenja može pružiti uvid u mitološke osobine koje odražavaju ličnost pojedinca. Ovakav pristup grčkom horoskopu dodaje dubinu i zanimljivost astrološkom iskustvu, istražujući bogatstvo mitološkog nasleđa starog sveta.

Preporučujemo