Jedan od glavnih sastojaka ovog nevjerojatnog rješenja je med, slatki prirodni nektar proizveden od strane pčela koji će poticati protok u vašoj koži i poboljšati vašu kožu, osim raznih drugih zdravstvenih prednosti koje mogu poboljšati opće zdravlje. Maska za lice može se boriti protiv akni, blemishes, discolorations i ožiljaka na licu i može se lako napraviti.

Potrebni sastojci za masku:

– 1 čajnu kasičicu prirodnog meda
– 1 kasika muškatnog oraščića
– 1 čajnu kasičicu sok od limuna
– 1 kasika praha cimeta

POSTUPAK PRIPREME:

Prvo pomiješajte sve sastojke u posudu dok ne dobijete gustu smjesu i dodajte još meda ako je vaša koža osjetljiva.

U pripremi ove maske, prvo pomiješajte sve sastojke u zdjelu dok ne dobijete gustu smjesu. Ako imate osjetljivu kožu, možete dodati još meda kako biste pojačali njegova umirujuća svojstva.

Važno je napomenuti da med ima izvrsna umirujuća svojstva koja će ublažiti upalu kože, ali nije preporučljiv za osobe koje pate od rosacee, budući da može izazvati proširenje krvnih žila na licu.

Također možete obogatiti masku dodavanjem bijele ili zelene gline. Ako želite razrijediti smjesu, možete dodati više vode.

Kada nanosite masku, važno je izbjegavati područje oko očiju i usta. Nakon nanošenja, ostavite je da djeluje 10 minuta prije ispiranja toplom vodom. Kako biste završili tretman, nanesite kvalitetnu hidratantnu kremu.

Masku trebate nanositi samo na zahvaćena područja kože. Ako osjetite lagano trnce, nemojte se brinuti – to je znak da maska djeluje i obično će nestati za nekoliko minuta. Uz redovitu primjenu, problemi s kožom lica će se brzo popraviti!

Preporučujemo